Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Robert Eriksson

Robert Eriksson bor i Göteborg och är föreståndare i Betlehemskyrkan, samt sångare och skribent. Han har skrivit böckerna I stället för balans – sök Gud (2012), Samma gamla nya jag (2014), Nu är allt vi har (2016) och nu senast Hungrigt hjärta (2018).

Under många år har Robert översatt hymner och lovsånger. Senast med Paul Börjesson genom skivorna Pilgrimssånger, Vallfartssånger och Livets sånger (David Media).
Robert har även medverkat i olika antologier. Våren 2015 utkom boken Söndag – gudstjänst i en ny tid, där Robert skrev ett kapitel om kreativitet samt om delaktighet tillsammans med Carin Dernulf. Tillsammans med Åsa Molin och Joel Halldorf var han även redaktör för antologin. År 2017 kom boken och antologin Välkomna varandra, där Robert skriver det avslutande kapitlet.

Tillsammans med Britta Hermansson ledde Robert 2014 års partiledarutfrågningar på Vårgårda möte. I augusti 2018 är det dags igen för Britta och Robert att leda dessa utfrågningar med samtliga partiledare.


Alla böcker från Robert Eriksson

Hungrigt hjärta

Robert Eriksson

2018, Inbunden

I sin nya bok utgår Robert Eriksson från tjugofem Bruce Springsteen-sånger, sina egna erfarenheter och Bibelns berättelser för att uppmuntra läsaren att våga se på sitt liv. Att möta både det som har varit gott och det som har varit jobbigt, för att kunna påbörja en livsresa från vrede till försoning, från ironi till allvar och från kontroll till nåd. Läs mer...

Nu är allt vi har

Robert Eriksson

2016, Inbunden

Robert Eriksson nya bok vill visa att relationen till nuet avgör hela vår livshållning. För det närvarande ögonblicket är ju livet och där finner vi också vår egen djupaste längtan. Detta är en viktig bok. Ingen människa har tidigare upplevt just dina utmaningar och glädjeämnen. Nu har du chansen att upptäcka hur det är att vara du Läs mer...

Samma gamla nya jag

Robert Eriksson

2014, Inbunden

Den här boken är till dig som längtar efter Gud och efter riktning i livet, men som känner att sträckan för att nå dit är för lång. Följ med mig en bit längs vägen. Jag tar min utgångspunkt i Bibelns berättelser, den musik som jag älskar samt episoder ur mitt eget liv.
Robert Eriksson
Läs mer...

I stället för balans sök Gud

Robert Eriksson

2012, Inbunden

Ännu en bok om balans i livet? Eller mindfulness? Eller om hur den där sista pusselbiten kan läggas i livspusslet?

Nej, det här är en bok om att ge upp sökandet efter balans och ett helt livspussel för att i stället börja söka Gud. Och sig själv.
Läs mer...