Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

 

SEPTEMBER

26-29 september Libris på BOKMÄSSAN i Göteborg
Besök vår monter och träffa flera av våra författare!
Vi får besök av Bryan Stevenson, Tomas Sjödin, Nadia Bolz-Weber med flera.

Libris och Dagen
 

26 september kl 19.00, Betlehemskyrkan, Göteborg (en del av Bokmässan)
Det omätbaras återkomst  Joel Halldorf och Jonna Bornemark i samtal med Eric Schüldt
Ett samtal om sökande, sanning och det som inte låter sig mätas. Möt Jonna Bornemark, filosof och författare, uppmärksammad för boken Det omätbaras renässans, en filosofisk samhällskritik, i samtal med journalisten Eric Schüldt och teologen Joel Halldorf, uppmärksammad för boken Gud, återkomsten. Medverkar gör även Nicolai Dunger med sånger från sin nya skiva, där han nytolkar psalmtexter. 

I samverkan med bokförlagen Volante och Libris samt stiftelsen S:t Lukas
 

27 september kl 19.00, Betlehemskyrkan, Göteborg (en del av Bokmässan)
"Bryan Stevenson, en ny Nelson Mandela"  Dona Hariri i samtal med Bryan Stevenson
Bokrelease för den amerikanske juristen Bryan Stevensons bok, i svensk översättning Riggad sanning. Du möter Stevenson, som av Desmund Tutu beskrivits som en ny Nelson Mandela, i ett samtal med Dona Hariri, svensk jurist och föreläsare, aktuell med boken Fatta lagen, ett samtal om kampen för rättvisa och försoning. Maria Larsson och Robert Eriksson med musiker och sångare, medverkar. 

I samverkan med bokförlagen Libris och Norstedts
 

28 september kl 19.00, Betlehemskyrkan, Göteborg (en del av Bokmässan)
Lita på att det ljusnar – bokrelease för Tomas Sjödins nya bok
Tomas Sjödin är författare, pastor, föreläsare och krönikör, och en uppskattad sommarpratare i Sveriges Radio. Sång och musik av Robert Eriksson och stråkkvartetten Omorfia. Britta Hermansson är värd för kvällen.

 

NOVEMBER

22-23 november, Gullbrannagården
Novembermöte med tema "Lita på att det ljusnar"

”Finner du en väg utan hinder, så leder den förmodligen ingenstans.” Hinder och svårigheter, liksom mörker och hopplöshet tillhör verkligheten för oss alla. Men också ljuset, hoppet och nya möjligheter. Välkommen till ett Novembermöte där vi tillsammans kan få tala uppriktigt om livet. Och väcka tron på att vår gemenskap – både det här dygnet och i vår vardag – kan få bli platser av ljus, hopp och nya möjligheter för varandra.
Medverkande är: Tomas Sjödin, pastor och författare, Charlotte Höglund, pastor i Immanuelskyrkan i Sthlm, Jonas Helgesson, föreläsare, ståuppare och författare, Tuulia Sivapragasam, präst i Spånga-Kista församling och Jonas Engström & One Nation från nordvästra Skåne. Se hela programmet här, www.libris.se/novembermote2019  
Anmälan på tel 035-241 21 00 eller e-post mail@gullbrannagarden.se.
Arrangörer: Gullbrannagården och MJ Bok & Media i samarbete med Bilda, Dagen och Libris