Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Libris bokförlag ger ut cirka 50 titlar per år. Vår grundfilosofi är att ge ut böcker som ger livsmod, livsmening och livskunskap.

Libris förlag söker Försäljningsansvarig

Vi erbjuder en spännande och viktig roll på ett förlag där det händer mycket just nu. Företagskulturen präglas av kreativitet, värme och en vilja att göra det bästa för våra författare, kunder och läsare.

Som försäljningsansvarig har du det övergripande ansvaret för all försäljning inom våra utgivningsområden. En viktig del av arbetet är att vara med och utveckla förlaget i en bransch som förändras fort. Du jobbar både mot de stora återförsäljarnas centrala inköpare, mot bokhandeln runtom i landet och med att utveckla nya försäljningsvägar och skapa nya affärsidéer. Till din hjälp har du ytterligare en säljare, och du kommer att jobba nära såväl förlagschef som PR-ansvarig.

Vi söker en person som är van att arbeta strategiskt och har förmågan att gå från idé till utförande. Du får en central roll i att bygga vår framtida säljorganisation, och är delaktig i utgivningsbeslut, avtal och marknadsföringsinsatser. Du får gärna ha relevant erfarenhet från förlag, bokhandel eller annan del av branschen. Jobbet innebär en del resor och du har en stor frihet i hur du lägger upp ditt arbete. Viktigt är att du är driven, utåtriktad och tycker att det är genuint roligt med försäljning och affärsutveckling.

Vi erbjuder ett varierande jobb med stor frihet och öppenhet för nya idéer. Tjänsten är på heltid och baserad på Kungsholmstorg.

Ansökan:
För att söka jobbet eller ställa frågor, kontakta Jennie Sjöström, förlagschef & VD, 073-705 72 31 / jennie.sjostrom@libris.se. Vi behandlar ansökningar löpande, men skicka in senast den 22/5. Tillträde aug/sept.