Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Kent Wisti

Kent Wisti är prästen och konstnären som gör storsuccé med sina satirteckningar, både på sociala medier och på kultursidorna i Dagens nyheter. Över 60 000 personer följer honom på Facebook och över 14 000 på twitter. Sommaren 2018 gjorde han också premiär som sommarpratare i P1 och är under hösten aktuell med boken De tillhöriga.

Han är sedan våren 2017 stiftsadjunkt för mission i Lunds stift. Samma år fick han också utmärkelsen Årets förnyare i Svenska kyrkan. I motiveringen skriver juryn bland annat: "Han tar sig an kyrkans missionsuppdrag i vår tid och genom ny språkdräkt når han fram till många människor på för kyrkan nya arenor. Han lyckas förmedla evangeliet så att det skär igenom mediebruset och in i nya landskap och verkligheter". 

 

Bilderna får endast användas i samband med material kring aktuell bok

Alla böcker från Kent Wisti

De tillhöriga

Kent Wisti

2018, Inbunden

Kent Wisti är prästen som gör storsuccé på sociala medier i Dagens nyheter med sina satirteckningar. I höstas fick han utmärkelsen Årets förnyare i Svenska kyrkan. Boken De tillhöriga har utvecklats från en uppmärksammad artikel av Kent Wisti i Dagens Nyheter, med rubriken "Därför måste Svenska kyrkan dö".

 

 

Läs mer...