Livsmod. Livsmening. Livskunskap.

Robert Eriksson

Robert Eriksson bor i Göteborg och är föreståndare i Betlehemskyrkan, samt sångare och skribent. Han har skrivit böckerna I stället för balans – sök Gud (2012), Samma gamla nya jag (2014), Nu är allt vi har (2016) och nu senast Hungrigt hjärta (2018).

Under många år har Robert översatt hymner och lovsånger. Senast med Paul Börjesson genom skivorna Pilgrimssånger, Vallfartssånger och Livets sånger (David Media).
Robert har även medverkat i olika antologier. Våren 2015 utkom boken Söndag – gudstjänst i en ny tid, där Robert skrev ett kapitel om kreativitet samt om delaktighet tillsammans med Carin Dernulf. Tillsammans med Åsa Molin och Joel Halldorf var han även redaktör för antologin. År 2017 kom boken och antologin Välkomna varandra, där Robert skriver det avslutande kapitlet.

Tillsammans med Britta Hermansson ledde Robert 2014 års partiledarutfrågningar på Vårgårda möte. I augusti 2018 är det dags igen för Britta och Robert att leda dessa utfrågningar med samtliga partiledare.

Bilderna får endast användas i samband med material kring aktuell bok

Alla böcker från Robert Eriksson

Hungrigt hjärta

Robert Eriksson

2018, Kartonnage

Musikern och författaren Robert Eriksson skriver personligt om allas vår önskan att få reda på vilka vi egentligen är och vad det innebär att leva sitt liv fullt ut. Han gör det utifrån Bruce Springsteens låttexter, som ofta handlar om vår brottningskamp med livet med sig själv, andra människor och Gud. Läs mer...

Samma gamla nya jag

Robert Eriksson

2014, Inbunden

Den här boken är till dig som längtar efter Gud och efter riktning i livet, men som känner att sträckan för att nå dit är för lång. Följ med mig en bit längs vägen. Jag tar min utgångspunkt i Bibelns berättelser, den musik som jag älskar samt episoder ur mitt eget liv.
Robert Eriksson
Läs mer...

I stället för balans sök Gud

Robert Eriksson

2012, Inbunden

Ännu en bok om balans i livet? Eller mindfulness? Eller om hur den där sista pusselbiten kan läggas i livspusslet?

Nej, det här är en bok om att ge upp sökandet efter balans och ett helt livspussel för att i stället börja söka Gud. Och sig själv.
Läs mer...