Elise Lindqvist

Elise Lindqvist är född 1936 och bor idag i Stockholm, där hon via Klara kyrka ideellt arbetar med stadens prostituerade.

Hon kallas för Ängeln på Malmskillnadsgatan, men bland de unga prostituerade i Stockholm går hon mest under namnet Morsan. Hon och hennes team från Klara kyrka stöttar dem med fika, kramar och en hjälpande hand varje fredagkväll, och många av dem säger att hon är den enda mamma de har.

Men så kan Elise Lindqvist bättre än de flesta förstå hur det är att vara ensam och utsatt. Redan som barn blev hon utnyttjad av människor som stod henne nära. Som tonåring hamnade hon hos en bordellmamma och blev prostituerad. Vuxenlivet bestod länge av missbruk och sjukdom. En dag för drygt sjutton år sedan tog hennes liv en dramatisk vändning. Hon mötte helt oväntat Gud. Det blev starten på ett nytt och annorlunda liv.

När Elise 2012 delade med sig av sin berättelse i SVT-dokumentären Ängeln på Malmskillnadsgatan och P1 Sommar väckte det enorm uppmärksamhet.

I boken Ängeln på Malmskillnadsgatan berättar Elise Lindqvist, med hjälp av Antima Linjer, om de mörka åren och om vad som hände efter den dag då hon blev överraskad av både Gud och livet.

Boken fick ett mycket gott mottagande och i samband med att den släpptes medverkade hon bland annat i TV-programmet Skavlan.