A J Swoboda

A J Swoboda

A J Swoboda är assisterande professor vid Bushnell University och arbetar även vid Fuller Theological Seminary. Han är författare till flera böcker. Bortom tvivlet är hans första på svenska.

Abdel Sellou

Abdel Sellou

I En oväntad vänskap berättar Abdel Sellou, förebild till Driss i filmen med samma titel, tillsammans med Caroline Andrieu om hur två människor kan förvandla varandras liv.

Adrian Plass

Adrian Plass

Adrian Plass är född 1948 och bor i Storbritannien. Han är författare och talare. På Libris har flera av hans böcker utkommit bland annat Adrian Plass he(m)liga dagbok.

Alf B Svensson

Alf B Svensson

Alf B Svensson föddes 1943 och är bosatt i Nässjö kommun. Han är legitimerad psykolog, författare och en efterfrågad föreläsare. Libris har bland annat gett ut böckerna Våga vara förälder, Håll kärleken levande, Hjälp, vi har fått en tonåring!, Våga ge av sig själv, och Hitta någon att älska – älska den du hittat.

Amy Cuddy

Amy Cuddy

Amy Cuddy är känd runt världen för sitt 2012 TED Talk om kroppsspråk, som är det näst mest sedda i TEDs historia. Hon är psykolog och professor vid Harvard Business School.

Anders Sjöberg

Anders Sjöberg

Anders Sjöberg är teol lic, bibellärare och författare till bland annat Vem är den mannenHela världen väntar och Lilla bibelguiden.

Anders-Petter Sjödin

Anders-Petter Sjödin

Anders-Petter Sjödin är präst, missionär, inspiratör, lärare och äventyrare. MA i historia och religion från Uppsala universitet samt Doctor of Ministry från Fuller Theological Seminary, USA. Som präst har han varit med och startat två nya samarbetskyrkor: Furulundskyrkan och Öjersjökyrkan utanför Göteborg, varav den senare blivit utnämnd till Årets församling. Anders-Petter är författare till böckerna Sök Guds ansikte (Libris 1996, 2012) och Förvandlad i Guds närvaro (Libris 2010). Han är gift med Pamela och tillsammans har de sönerna Robert och David, samt tre barnbarn.

Andrew Peterson

Andrew Peterson

Andrew Peterson är författare låtskrivare och artist från Nashville med en förkärlek till fantasyns underbara värld. Hittills har han skrivit fyra böcker i The Wingfeather Saga. Två av dessa har utkommit på Libris bokförlag.

Anna Braw

Anna Braw

Anna Braw har tillsammans med fotografen Magnus Aronson och formgivaren Maria Mannberg gjort en lång rad böcker – alla fulla av inspiration från människor runt om i Sverige och världen.

Anna Pella

Anna Pella

Anna Pella är författare, journalist och fotograf med inriktning mot familjeliv och funktionsnedsättning. I boken När du ler stannar tiden berättar hon om hur det är att leva med en dotter med en svår medfödd hjärnskada. Anna Pellas egen familj är förlagan till barnboksserien Funkisfamiljen.

Anna Runesson

Anna Runesson

Anna Runesson är fil mag och teol lic i Nya testamentes exegetik och prästvigd för Svenska kyrkan. Hon arbetar som direktor och pilgrimspräst vid Pilgrimscentrum i Oslo. 2005-2014 var hon kyrkoherde i Svenska kyrkan i Toronto och efter det ambulerande präst i Svenska kyrkan i Norge. På Libris har hon utkommit med böckerna Guds rike är nära! Markusevangeliet (Libris kommentarserie Nya testamentets budskap) och Förälderns guide til Gud: Kristen tro bland blöjbyten och tvätthögar.

Anne Lamott

Anne Lamott

Anne Lamott är amerikansk författare med flera New York Times-bästsäljare. Hjälp, Tack, Wow är hennes första bok på svenska och hon har även på Libris utkommit med Stygn och Halleluja oavsett.

Anton Lundholm

Anton Lundholm

Anton Lundholm är född i Småland, men bor nu i Stockholm. Han är utbildad teolog med en stor kärlek till den karismatiska rörelsen och har bred erfarenhet av församlingsarbete, församlingsplantering och mission. Välkommen in i min garderob är hans debutbok.

Åsa Molin

Åsa Molin

Åsa Molin bor i Örebro. Hon har teol.kand från Örebro Missionsskola och Linköpings Universitet och arbetar som lärare på Örebro Missionsskola och Akademi för Ledarskap och Teologi. På Libris har hon utkommit med böckerna Och hjärtat vänder sig om (2005), Himlen omfamnar jorden (2007) och Hemvägen och var även redaktör och skribent i antologin Söndag – gudstjänst i en ny tid.

Asia Bibi

Asia Bibi

Asia Bibi är en kristen bondkvinna från en liten by i Pakistan. Hon blev anklagad för hädelse och dömd till hängning av Pakistans Islamska republik. Hennes fall mobiliserade internationell support över hela världen, och efter nio år i en dödscell blev hon frikänd från fängelset i januari 2019. Hon är nu återförenad med sin familj i väst.

Bana Alabed

Bana Alabed

Bana Alabed växte upp i Aleppo i Syrien. Hon började vid sju års ålder använda twitter för att beskriva de fasor som hon och hennes familj upplevde. Idag bor hon i Turkiet tillsammans med sin familj och har nu gett ut boken Hallå världen om sina upplevelser.

Berit Okkenhaug

Berit Okkenhaug

Berit Okkenhaug är präst vid Institutet för själavård i Modum Bad, Norge. Hon har tidigare varit församlingspräst, sjukhuspräst och lärare i själavård vid Menighetsfakulteten i Oslo.

Berthil Åkerlund

Berthil Åkerlund

Berthil Åkerlund är journalist och författare med Afrikas länder som specialitet. Flera av hans böcker är dokumentärromaner som beskriver starka livsöden, bland annat Hon ville överleva.

Birger Thureson

Birger Thureson

Birger Thureson är journalist och författare. Hans senaste bok är De reste sig och gick vidare. Innan dess utkom Passionärerna, den självbiografiska boken Dagar av dimma, dagar av sol och De glömda kvinnornas röst, som är en reportagebok om kvinnor i inbördeskrigets Kongo och doktor Denis Mukweges arbete för att hjälpa dem på Panzisjukhuset.

Brené Brown

Brené Brown

Brené Brown är socionomen, forskaren och författaren som fått miljontals människor att fundera över möjligheten att få ett lyckligare liv genom att våga vara sårbara och modiga. Hennes föredrag om sårbarhet vid TEDx-konferensen har visats närmare 30 miljoner gånger! På Libris har Brené Brown tidigare gett ut böckerna Mod att vara sårbarVåga vara operfektResa sig starkTrotsa vildmarken och nu senast Mod att leda.

Brian Draper

Brian Draper

Brian Draper är en uppskattad författare, föreläsare och moderator från Winchester i Storbritannien. Han är biträdande lektor vid London Institute for Contemporary Christianity. På Libris har han utkommit med boken Soulfulness.

Britta Hermansson

Britta Hermansson

Britta Hermansson är pastor i Equmeniakyrkan. Hon är efterfrågad föredragshållare och driver den populära samtalspodcasten Brittas vardagsrum. Hon är även krönikör i Göteborgsposten. Britta har på Libris skrivit böckerna Yttre tryck och inre vilaMöten som berörMogna vackert och senast boken De vi ville bli.

Bryan Stevenson

Bryan Stevenson

Bryan Stevenson är grundare och direktor för Equal Justice Initiative i Montgomery, Alabama. Han har åstadkommit strafflindring för dussintals dömda fångar, pläderat fem gånger inför Högsta domstolen, och vunnit nationellt erkännande för sitt arbete bland den fattiga och färgade befolkningen.

C. S. Lewis

C. S. Lewis

C. S. Lewis levde 1898-1963 och är en av Englands mest kända kulturpersonligheter. Han var född i Belfast men bodde och arbetade större delen av sitt liv i Oxford, och blev mot slutet av sitt yrkesverksamma liv professor i Cambridge. Hans litterära produktion var mångsidig – romaner och essäer, apologetik och akademiska texter. Inte minst känd är han för sin barnboksserie om landet Narnia. På Libris finns bland annat böckerna Anteckningar under dagar av sorgDen stora skilsmässanLidandets problemFrån helvetets brevskolaKan man vara kristen och Mirakel utgivna.

Cajsa Tengblad

Cajsa Tengblad

Cajsa Tengblad är hälsopedagog och samtalsterapeut med ACT/KBT-inriktning. Hon brinner för att arbeta hälsofrämjande, vidga hälsobegreppet och ge redskap till ett meningsfullt och självomsorgsfullt liv. Tidigare har hon skrivit sex böcker om hälsa, relationer, självledarskap och föräldraskap. Cajsa har sina rötter i Örnsköldsvik och bor med sin familj vid Vättern i Jönköping. Hon är en uppskattad föreläsare, författare och terapeut samt mamma till fyra barn.

Carl Dahlbäck

Carl Dahlbäck

Carl Dahlbäck är kyrkoherde i Nacka. Hans bok Ett långsamt farväl är Carls berättelse om hans fru Carinas sista tid efter att hon drabbats av ALS.

Carl-Henric Jaktlund

Carl-Henric Jaktlund

Carl-Henric Jaktlund (född 1976) är nationell ledare för Alpha Sverige och författare. Han har en bakgrund som församlingspastor inom pingströrelsen samt som journalist på tidningen Dagen.

Carl-Magnus Carlstein

Carl-Magnus Carlstein

Carl-Magnus Carlstein är doktorand i Nya testamentet vid Uppsala universitet och adjunkt vid Linköpings universitet.

Carolina Klintefelt

Carolina Klintefelt

Carolina Klintefelt är journalist och redaktör.

Charlotte Rørth

Charlotte Rørth

Charlotte Rørth är journalist, föredragshållare, retreatledare samt författare till flera böcker. På svenska finns sedan tidigare Jag mötte Jesus bekännelser av en motvilligt troende (Polaris).

Christian Hjortkjær

Christian Hjortkjær

Christian Hjortkjaer är filosofie doktor vid Sören Kierkegaards Forskningscenter. Han är ofta använd föredragshållare och undervisar på Silkeborgs Högskola. Han har även skrivit flera böcker i skärningsfältet mellan filosofi, psykologi och teologi.

Christina Sundberg

Christina Sundberg

Christina Sundberg har under många år arbetat med äktenskaps- och relationskurser. Christina är lärare och konstnär.

Christoffer Abrahamsson

Christoffer Abrahamsson

Christoffer Abrahamsson är präst och tjänstgör i Lötenkyrkan i Uppsala. Han är gift med Malina och tillsammans har de två barn. Tidigare har Christoffer gett ut Med Gud i verkligheten – bortom klyschor och fromma fasader.

Christopher Jamison

Christopher Jamison

Christopher Jamison O.S.B. är benediktinermunk och före detta abbot av Worth Abbey i West Sussex, England. Han fungerar för närvarande som preses för benediktinkongregationen. Hans böcker Rummet inom dig och Lyckan kommer utgivna på Libris har blivit mycket uppskattade.

Dan Salomonsson

Dan Salomonsson

Dan Salomonsson är föreståndare för Uppsala pingst. Han är också författare och medförfattare till ett tjugotal böcker. Yrkesbanan startade som utvecklingsingenjör och tog sedan en helt ny riktning som pastor i flera större församlingar i Sverige. Under några år syntes han även som programledare i Kanal 5. Du kan också ha mött honom som skribent, värd för partiledarutfrågningar eller vid tv sända predikningar.

Daniel Alm

Daniel Alm

Daniel Alm är f.d. föreståndare för Pingst – fria församlingar i samverkan, samt i Pingstkyrkan Västerås.

Daniel Grahn

Daniel Grahn

Daniel Grahn är journalist och generalsekreterare för Erikshjälpen.

Daniel Röjås

Daniel Röjås

Daniel Röjås är författare, föreläsare och pastor i Centrumkyrkan, Boxholm (Equmeniakyrkan/Evangeliska Frikyrkan) och Mjölby Pingstkyrka.

David Nyström

David Nyström

David Nyström är högskolelektor i Nya testamentet vid Johannelunds Teologiska Högskola och Örebro Teologiska Högskola/Akademi för ledarskap och teologi (ALT).

Desmond Tutu

Desmond Tutu

Desmond Tutu är ärkebiskop emeritus i den anglikanska kyrkan i Sydafrika. Han var en av de ledare som drev igenom att apartheidsystemet avskaffades i Sydafrika, och för detta fick han Nobels fredspris 1984. Efter regimens fall var han engagerad i den så kallade Sanningskommissionen som utredde brott begångna under apartheidtiden. På Libris bokförlag har tidigare utgetts John Allens biografi Rättvisans rebell. Hos Libris finns även Desmond och Mpho Tutus gemensamma böcker, Förlåtelse och Om godhet. Besök gärna författarnas hemsida: www.tutu.org.za

Dietrich Bonhoeffer

Dietrich Bonhoeffer

Dietrich Bonhoeffer (f 1906) var tysk präst, teolog och motståndsman, modig och klarsynt i sin kamp mot nazismen. Denna kamp ledde till att han greps av Gestapo, sattes i koncentrationsläger och avrättades den 9 april 1945, bara några veckor före Andra världskrigets slut.

Doris Dahlin

Doris Dahlin

Doris Dahlin är författare och terapeut. På Libris har hon gett ut Drunkna inte i dina känslor och Drunkna inte i andras känslor (tillsammans med Maggan Hägglund) och tillsammans med Per-Erik Åström I väntan på besked.

Dorothy Sayers

Dorothy Sayers

Dorothy Sayers (1893-1957) var en engelsk kulturpersonlighet som kanske mest är känd som skapare av den engelska detektiven Lord Peter Wimsey. Men hon var även kulturkritiker, dramaförfattare och, som den här boken visar, teolog.

Egil Svartdahl

Egil Svartdahl

Egil Svartdahl föddes i Drammen, Norge, 1954 och är pastor, föredragsledare och programledare i norska TV 2, känd för sitt unika sätt att blanda allvar och humor. Libris förlag har utkommit med boken Ge det vidare – en församling för alla generationer.

Elin Liljero Eriksson

Elin Liljero Eriksson

Elin Liljero Eriksson är frilansjournalist och skriver regelbundet för livsstilsmagasin som Damernas Värld, Femina, Mama och Family Living, är chefredaktör för diverse uppdragsmagasin och föreläsare inom journalistik. På Libris har hon utkommit med boken Underbara krångliga vänskap.

Elisabeth Malm

Elisabeth Malm

Elisabeth Malm är legitimerad psykoterapeut med existentiell inriktning. I dag arbetar hon med andlig vägledning, handledning och psykoterapi. Hon är gift med Magnus. Tillsammans har de fyra barn och fem barnbarn.

Elise Lindqvist

Elise Lindqvist

Elise Lindqvist är född 1936 och bor idag i Stockholm, där hon via Klara kyrka ideellt arbetar med stadens prostituerade. I boken Ängeln på Malmskillnadsgatan berättar Elise Lindqvist om de mörka åren och om vad som hände efter den dag då hon blev överraskad av både Gud och livet.

Emilia Fogelklou

Emilia Fogelklou

Emilia Fogelklou (1878-1972) var en svensk teolog, lärare och författare. Hon var den första kvinnan i Sverige att bli teologie kandidat och var också landets första kvinnliga teologie hedersdoktor.

Emma Rudäng

Emma Rudäng

Emma Rudäng (född 1980) är pastor och församlingsföreståndare i Equmeniakyrkan Bohus- Björkö. Hon är sammankallande i Equmeniakyrkans pionjärgrupp i region väst.

Eric Metaxas

Eric Metaxas

Eric Metaxas är författare och utkom våren 2015 med boken Bonhoeffer – Präst. Martyr. Spion, 70 år efter Andra världskrigets slut och samma år som Dietrich Bonhoeffer avrättades för sin inblandning i 20 juli-attentatet.

Esbjörn Hagberg

Esbjörn Hagberg

Esbjörn Hagberg har mångårig erfarenhet som församlingspräst, undervisat i själavård vid Johannelunds teologiska högskola där han också varit rektor. Han har även varit biskop i Karlstads stift. Han är föreläsare och författare till ett antal böcker, bland annat Själavård vid köksbordet.

Eugene Peterson

Eugene Peterson

Eugene Peterson (1932-2018) var pastor, författare och professor emeritus vid Regent College i Vancouver, Kanada. Han undervisade unga teologer i hebreiska och nytestamentlig grekiska i många år innan han blev församlingspastor. I sitt församlingsarbete i Bel Air, Maryland började han arbeta med den moderna bibelöversättningen The Message. Efter 30 år blev bibelöversättningen klar. Den har efter det spridits över hela den engelskspråkiga världen. Libris har tidigare utgett Nya testamentet, Psaltaren och Vishetslitteraturen på svenska. Nu kommer hela Bibeln i svensk översättning under hösten 2021.  

Filippa Gagnér Jenneteg

Filippa Gagnér Jenneteg

Filippa Gagnér Jenneteg är folkhälsovetare, författare, utbildad instruktör i MHFA – Första hjälpen till psykisk hälsa, och är styrelseledamot i Suicidprevention i Väst. Hon arbetar idag med utbildning och projekt kring patientinflytande, gentemot psykiatrin, socialpsykiatrin och brukarföreningar. Hon är medförfattare till boken Handbok för livskämpar.

Fredrik Lignell

Fredrik Lignell

Fredrik Lignell är pastor i Ryttargårdskyrkan i Linköping. Han arbetar med föreläsningar och andlig vägledning samt är författare till boken Bottenkänning.

Fredrik Lindé

Fredrik Lindé (född 1988) är producent till dokumentärfilmen Frikyrkans historia, pastor inom Evangeliska frikyrkan och Pingströrelsen, och har som teolog varit verksam vid Liljeholmens folkhögskola och Akademi för Ledarskap och Teologi.

Frida Nyberg

Frida Nyberg

Frida Nyberg är pastor och föreståndare i Bodens Pingstförsamling och instruktör på Strand Fysiocenter. Hon reser även runt för Pingst nationellt i hela landet och talar i församlingar. Detta är hennes debut som författare.

Gita Andersson

Gita Andersson

Gita Andersson är prästen som tillsammans med hängivna medarbetare och lekmän fick sin församling att växa från 30 till 130 på tio år. I dag är hon pensionär och kan summera den fantastiska resa som hon gjort tillsammans med Kummelby församling.

Göran Gyllenswärd

Göran Gyllenswärd

Göran Gyllenswärd är legitimerad psykolog och psykoterapeut. Han driver idag egen verksamhet, men har tidigare arbetat många år på Rädda Barnens Centrum för barn och ungdomar i kris, där han startade projektet Barn i sorg. Han har också varit verksamhetschef på Mottagningen för sörjande i Stockholm och har skrivit ett flertal böcker om sorg och sorgebearbetning.

Göran Janzon

Göran Janzon

Göran Janzon är född 1945 och har under stora delar av sitt liv arbetat med teologisk utbildning i Centralafrika samt som lärare och rektor vid Örebro Missionsskola. Han är teol dr i missionsvetenskap och har publicerat både böcker och artiklar inom detta område. Han var medlem i Svenska Lausannekommittén från 1976 och dess ordförande från 1988 till 1999.

Göran Larsson

Göran Larsson

Göran Larsson är präst och leg. psykoterapeut, verksam vid Sankt Lukas Dalarna i Falun. Han är en flitigt anlitad föreläsare i ämnen som berör mänsklig växt och mognad och författare till den uppmärksammade boken Skamfilad som sålts i över 12 000 exemplar.

Göran Skytte

Göran Skytte

Göran Skytte är journalist, författare och föreläsare. Som journalist har Göran arbetat på tidningar som Aftonbladet, Svenska Dagbladet och ETC och för SVT, där han bland annat hade sitt egna program Skytte. På Libris har utgetts böckerna OmvändPå vägAnsikte mot ansikte (tillsammans med karmelitbrodern Wilfrid Stinissen), Förvandlingar och Förklaringsboken.

Gunnel Vallquist

Gunnel Vallquist

Gunnel Vallquist (19 juni 1918-11 januari 2016) var en svensk författare, översättare och kritiker. Hon var ledamot av Svenska Akademien sedan 1982. Hon gjorde också en stor insats genom sin översättning av Marcel Prousts På spaningen efter den tid som flytt.

Guy Winch

Guy Winch

Guy Winch är psykolog med praktik i New York, USA, och dessutom föreläsare och författare. Hittills har hans böcker översatts till 14 språk. Första hjälpen för känslor är hans första bok på svenska.

Håkan Arenius

Håkan Arenius

Håkan Arenius är pastorsutbildad men har i decennier varit verksam som journalist. Sedan 2005 har han med något avbrott skrivit de korta reflexionerna till Dagens bibelord i tidningen Dagen som når mer än 100 000 läsare varje vecka.

Hans Hartman

Hans Hartman

Hans Hartman är pensionerad präst och fotograf. Han har bland annat givit ut fotoböckerna Väggarna talar - Albertus Pictors kyrkor och Jungfru Maria och Mariakyrkan i Sigtuna.

Hans Johansson

Hans Johansson

Hans Johansson var teolog och pastor. Han har författat en bibelkommentar till Andra Korinthierbrevet (KNT) samt till Romarbrevet (NTB) Så räddar Gud världen (Libris) samt boken En korsfäst Gud (Libris).

Hans-Erik Lindström

Hans-Erik Lindström

Hans-Erik Lindström är författare och präst i Svenska kyrkan, och var den som startade Sveriges första pilgrimscenter i Vadstena. På Libris har han bland annat gett ut boken Pilgrimens sju nyckelord – Inspiration för din livsresa.

Hans-Erik Nordin

Hans-Erik Nordin

Hans-Erik Nordin har varit församlingspräst i Linköping, undervisat på olika nivåer i kyrkans utbildningar samt varit biskop i Strängnäs stift. Han är teol. dr i etik och författare till ett antal böcker.

Héctor Tobar

Héctor Tobar

Hector Tobar är född och uppvuxen i Los Angeles i USA, men har sina rötter från Guatemala. Han är journalist och författare.

Helen Västberg

Helen Västberg

Helen Västberg är legitimerad psykoterapeut. Hon arbetar med terapi, själavård, handledning och föreläsningar och är verksam på Dialogen.nu i Stockholm.

Henri Nouwen

Henri Nouwen

Henri Nouwen (1932-1996) var universitetslärare vid bland annat Yale och Harvard, romersk-katolsk präst och författare. De sista åren av sitt liv ägnade han åt att vara medarbetare och präst i en kommunitet för personer med psykisk funktionsnedsättning.

Ida-Maria Brengesjö

Ida-Maria Brengesjö

Ida-Maria Brengesjö är pastor, församlingsutvecklare och evangelist inom Equmeniakyrkan. Hon är även gästkrönikör i Dagen, lärare vid pastorsutbildningen på EHS och en uppskattad talare och skribent. Hon har tidigare givit ut boken Hjärtats längtan tillsammans med Carl-Henric Jaktlund, men När taket måste brytas upp är hennes första egna bok.

Ilse Sand

Ilse Sand

Ilse Sand är psykoterapeut, teologie kandidat och en efterfrågad föreläsare i sitt hemland Danmark. Läs mer på hennes hemsida www.ilsesand.dk. På Libris har hon utkommit med böckerna Hitta nya vägar i känslornas labyrint och Kom närmare – om kärlek, relationer och försvarsmekanismer.

Immaculèe Ilibagiza

Immaculèe Ilibagiza

Immaculée Ilibagiza är författare och internationell föreläsare. Hennes bok Jag är deras röst låg länge på New York times bestsellerlista och finns översatt till 17 språk.

Ingalill Bergensten

Ingalill Bergensten

Ingalill Bergensten har arbetat som journalist samt som översättare och redaktör för böcker om livsfrågor åt Libris bokförlag.

Ivar Lundgren

Ivar Lundgren

Ivar Lundgren har arbetat som journalist på Dagen och Dagens Nyheter, som politiskt sakkunnig på Utrikesdepartementet och som direktor för biståndsorganisationen Läkarmissionen. Han har tidigare gett ut ett 15-tal böcker, på Libris bland annat romanerna Livets pris och Ansgar.

James Martin

James Martin

James Martin är jesuitpräst, kulturredaktör och författare till flera böcker. Han är även en ofta anlitad mediekommentator och har medverkat i olika sammanhang som The Colbert Report, New York Times och Wall Street Journal. Libris har tidigare utgett Söka och finna Gud i allt, Jesus – en resa genom hans liv samt romanen Klostret.

James Starr

James Starr

James Starr är lektor i Nya testamentets exegetik och rektor vid Johannelunds teologiska högskola i Uppsala.

Jan Beskow

Jan Beskow

Jan Beskow (1931-2020) var professor emeritus i psykiatri och arbetade med suicidprevention som forskare, kliniker och lärare under hela sitt yrkesverksamma liv, vid Göteborgs universitet och Linköpings universitet. Han har tidigare gett ut ett antal böcker i ämnet och på Libris förlag är han medförfattare till Handbok för livskämpar.

Jan Erixon

Jan Erixon

Jan Erixonär pastor i Equmeniakyrkan och har i trettio år ägnat sig åt djupgående studier om Dostojevskijs författarskap och är i dag en anlitad föreläsare i ämnet. I sin förra bok Någon besökte min själ – Dostjovskijs andliga resa lyfte Erixon fram den ryske författarens jakt efter gudsidén.

Jean Paillard

Jean Paillard

Jean Paillard inträdde i dominikanorden redan 1939 och utbildade sig till psykolog i Paris. När han sommaren 2016 avled i Stockholm hade han tillbringat 61 år i Sverige. Många läsare har fascinerats av hans böcker om Paulus (Paulus i ny dager) och Judas (Broder Judas), liksom hans upptäckarglädje när han i svensk skönlitteratur träffade på Jesus kamouflerad i djurgestalter. In i det sista arbetade han med Som till en gud, ett sista försök att med öppet och kritiskt sinne gå i direktkontakt med evangelierna. I manuset hade han antecknat att boken skulle tillägnas de tröskelnyfikna. På Libris har även utkommit Till det osägbaras lov (2001).

Jenny Berggren

Jenny Berggren

Jenny Berggren är sångerska, låtskrivare och föreläsare. Vinna hela världen är Jennys egen historia från åren med Ace of Base.

Joel Halldorf

Joel Halldorf

Joel Halldorf (f. 1980) är docent i kyrkohistoria och verksam vid Enskilda Högskolan Stockholm. Han medverkar regelbundet i tidningarna Expressen, Dagen, Axess och Fokus och har även medverkat i en rad TV- och radioprogram. Hans forskning handlar om religionen i det moderna samhället och han är författare till en rad böcker på detta tema – senast Gud: Jakten. På Libris har utkommit Gud: Återkomsten, Lewis brev, och Trons vittnen (tillsammans med Peter Halldorf), samt boken Söndag – gudstjänst i en ny tid, där Joel är både redaktör och skribent.

Johannes Widlund

Johannes Widlund

Johannes Widlund är ordförande för God Jord kristna för miljö och rättvisa, och livnär sig som föreläsare och konsult kring miljö och hållbarhetsfrågor, särskilt inom kristenheten i Sverige. Han bor sedan en tid tillbaka med sin fru Frida i Örebro efter fem års studier i Uppsala inom fred, utveckling och miljökommunikation.

John Kvarnero

John Kvarnero

John Kvarnero är utbildad jurist. Han har arbetat på tingsrätt och advokatbyrå samt under ett tiotal år drivit ett medelstort familjeföretag tillsammans med sin far. De senaste åren har han framförallt ägnat sig åt att läsa teologi och andra humanistiska ämnen. Han har tidigare publicerats i Aftonbladet, tidningen Dagen och tidskriften NOD.

John Ortberg

John Ortberg

John Ortberg är svenskättlingen som nått en stor läsekrets i Sverige genom ett tiotal böcker som Livet jag längtar efter, Kärleken jag längtar efter, Om du vill gå på vatten måste du ta dig ur båten och Alla är normala tills man lär känna dem och nu senast Evigheten har redan börjat.

Jonas Ahlforn

Jonas Ahlforn

Jonas Ahlforn arbetar sedan 13 år tillbaka som präst i Svenska kyrkan. Inom sitt arbete har han mött många människor i kris samt varit jourhavande präst vid SOS 112. Han är även instruktör via Civilförsvarsförbundet för Hemberedskap i händelse av kris och krig, samt instruktör för Första hjälpen, brandkunskap samt utbildare för säkra barn och säkra seniorer. Genom tidningsartiklar och reportage är han känd som prepperprästen . Jonas är gift, har tre barn och bor med familjen i Örebro.

Jonas Helgesson

Jonas Helgesson

Jonas Helgesson är född och uppvuxen i Göteborg. Idag bor han utanför Malmö tillsammans med sin fru Hanna och deras barn. Han jobbar som föreläsare, ståuppare, skribent och författare. På Libris har Jonas utgett böckerna Grabben i kuvösen bredvidEtt CP-bra liv, Etiketter ska man sätta på julklappar – inte på människor och Det är tur i alla fall tur att vi inte är döda.  

Jonathan Sacks

Jonathan Sacks

Jonathan Sacks är en global religiös ledare, filosof och författare till mer än tjugofem böcker och en etisk röst i vår tid. Han är en uppskattad föreläsare över hela världen och är en ofta anlitad kommentator i brittisk tv och radio.

Josef Bergdahl

Josef Bergdahl

Josef Bergdahl har varit lärare i kyrkohistoria och spiritualitet vid Örebro Teologiska Högskola/Akademi för ledarskap och teologi (ALT).

Joseph Sverker

Joseph Sverker

Joseph Sverker är teologie doktor och undervisar i systematisk teologi och kyrkohistoria på Enskilda Högskolan Stockholm. Han är gift med Linda, har två barn och en hund.

Kari Rosvall

Kari Rosvall

Kari Rosvall föddes i Norge 1944, mitt under brinnande världskrig. Hon växte upp och levde i Sverige till 1997 då hon flyttade till Irland tillsammans med sin man Sven. Boken Barnet från ingenstans är Karis sanna berättelsen om hur hon föddes in i Hitlers avelsprogram men växte upp i Sverige utan att veta om sin mörka historia.

Kent Wisti

Kent Wisti

Kent Wisti är prästen och konstnären som gör storsuccé med sina satirteckningar, både på sociala medier och på kultursidorna i Dagens nyheter. På Libris har utkommit med boken De tillhöriga.

Kerstin Enlund

Kerstin Enlund

Kerstin Enlund var förbundsrektor i Studieförbundet Bilda 1998–2016. Hon har bakgrund som diakon och är idag terapeut, ledarutbildare samt kyrkostyrelsens ordförande i Equmeniakyrkan.

Kim Phuc Phan Thi

Kim Phuc Phan Thi

Kim Phuc Phan Thi är föreläsare och författare, som idag reser runt hela världen och talar om vikten av fred, förlåtelse och försoning. Hon bor tillsammans med sin man i Toronto och de har två vuxna söner.

Kristian Lundberg

Kristian Lundberg

Kristian Lundberg är författare och litteraturkritiker. Som poet och prosaist har han, framförallt under 2000-talet, utvecklat en tydlig kristen tematik som också kommit till uttryck i det offentliga samtalet, inte minst gällande en solidarisk människosyn.

Kristina Nordemar

Kristina Nordemar

Kristina Nordemar är arbetsterapeut och musikterapeut, utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm, och har också utbildning i kognitiv beteendeterapi. Hon har under lång tid använt musik och akupunktur som verktyg i arbetet med smärtpatienter. Tillsammans med Rolf Nordemar leder hon kurser i olika former av smärtbehandling med fokus på helhetssyn och teamarbete för patienter med långvarig smärta. De har också många uppdrag som föreläsare i ämnet smärta och smärtbehandling.

Laila Dahl

Laila Dahl

Laila Dahl är par-och relationsterapeut, författare, föreläsare och enneagramcoach, och driver Terapistudion i Huddinge sedan 2004.  Hon har tidigare gett ut 3 böcker, Vad heter din längtan (Cordia 2005), Att gå sönder och bli hel igen finns det läkning efter otrohet? (Libris 2015) och Dina känslor är inte i vägen (Libris, 2020).

Lars Adaktusson

Lars Adaktusson

Lars Adaktusson är född 1955 i Jönköping och är en av Sveriges mest kända journalister, tidigare verksam inom press, radio och TV, inte minst som nyhetsankare i Aktuellt och programledare och ansvarig utgivare för samhällsprogrammet Agenda. 2014 till 2018 var han ledamot av Europaparlamentet och efter det fram till 2022 var han riksdagsledamot för Kristdemokraterna. Mellan oktober 2017 och november 2019 var han andre vice ordförande i partiet och fram till 2022 var han även partiets utrikespolitiska talesperson.

Lars Björklund

Lars Björklund

Lars Björklund arbetar idag som poet och författare samt som uppskattad föreläsare. Tidigare har han bland annat arbetat som sjukhuspräst i Uppsala och har lång erfarenhet som själavårdare. Han har skrivit flera uppskattade själavårdsböcker, bland annat Modet att ingenting göra, Vägar i sorgen samt Hur ska jag orka?

Lars H. Gustafsson

Lars H. Gustafsson

Lars H Gustafsson  är barnläkare, föreläsare och författare. Som yrkesverksam arbetade Lars bland annat vid Akademiska sjukhuset i Uppsala och med barnhälsovården i södra Lappland.

Lars-Göran Sundberg

Lars-Göran Sundberg

Lars-Göran Sundberg har under många år arbetat med äktenskaps- och relationskurser. Han är pastor och undervisar i själavård och religionspsykologi vid Johannelunds teologiska högskola i Uppsala.

LarsOlov Eriksson

LarsOlov Eriksson

LarsOlov Eriksson är docent i Gamla testamentet och numera pensionär. Han har tidigare varit präst inom EFS/Svenska kyrkan och har undervisat på Johannelunds teologiska högskola i Uppsala. Han har skrivit flera böcker om bibeltolkning och kristen tro.

Lauren F. Winner

Lauren F. Winner

Lauren F Winner är en mycket uppskattad författare. Hon är även präst i Episkopalkyrkan i USA och docent i Christian Spirituality vid Duke Divinity School, där hon undervisar och forskar. Frånvarande närvaro blev utnämnd till årets bästa bok 2013 i kategorin andlighet av tidningen Christianity Today.

Leif Carlsson

Leif Carlsson

Leif Carlsson har varit lektor i Religionsvetenskap vid Högskolan för Lärande och Kommunikation i Jönköping. Han är även pastor inom Equmeniakyrkan, en uppskattad föreläsare och författare till ett flertal böcker, bland annat till kommentaren på Uppenbarelseboken i NTB-serien.

Lena Helgesson

Lena Helgesson

Lena Helgesson bor i Billdal utanför Göteborg med sin make Lars. Lena är mamma till Grabben i kuvösen bredvid, ståupparen, författaren och skådespelaren Jonas Helgesson. Jonas har mer än en gång offentligt tackat sin mamma för vad hon betytt för honom. I boken CP-barnet: Kampen. Sorgen. Glädjen. berättar hon för första gången själv om kampen, våndorna och lyckan med att vara förälder till ett barn med stora behov.

Lennart Thörn

Lennart Thörn

Lennart Thörn har varit verksam som lärare i Nya testamentet på Örebro Missionsskola och som universitetsadjunkt i Nya testamentet vid Göteborgs universitet. Han har även varit pastor och föreståndare i Saronkyrkan, Göteborg.

Linda Palm

Linda Palm

Linda Palm är barnboksförfattare, föreläsare och utbildad pedagog. Hon har skrivit över 50 barnböcker och läromedel.

Linn Maria Wågberg

Linn Maria Wågberg

Linn Maria Wågberg, född 1975, är sångerska, författare och föreläsare. Hon är också utbildad handledare i sorgbearbetning och krishantering.

Lisbeth Gustafsson

Lisbeth Gustafsson

Lisbeth Gustafsson är journalist, författare och hedersdoktor i teologi vid Uppsala universitet. Hon leder retreater och är senior konsult inom kommunikation av livsfrågor och tro.

Liselotte J. Andersson

Liselotte J. Andersson

Liselotte J Andersson är författare, föreläsare och pastor inom Equmeniakyrkan. På Libris har utkommit boken Kärleken är vårt enda hem.

M. I. McAllister

M. I. McAllister

M I McAllister har skrivit en rad barnböcker, främst bokslukarböcker, och är från början dans- och dramalärare. Hon är mycket förtjust i röda ekorrar och igelkottar sedan hon hade en hel koloni i sin förra prästgårdsträdgård. På Libris har hon utkommit med fem böcker i serien om ekorren Urchin.

Maggan Hägglund

Maggan Hägglund

Maggan Hägglund är frilansjournalist och har varit chefredaktör för tidningen Tara, där hon fortfarande skriver krönikor. 2012 utkom hennes och Doris Dahlins bok Drunkna inte i dina känslor, deras första bok på Libris. Boken blev en försäljningssuccé och kom att bli en av 2012 års mest sålda fackböcker i Sverige. Än idag säljs boken i stora volymer. Sedan dess har Maggan gett ut ytterligare fyra böcker på Libris, krönikeboken Maggans lilla starksköra (2013), Njutningsparadoxen (2014), Det kommer att gå över (2015) och Drunkna inte i andras känslor (2018) och Simskola för sensitivt begåvade (2021).

Magnus Malm

Magnus Malm

Magnus Malm är författare samt arbetar med retreater och andlig vägledning för församlingsarbetare. På Libris har tidigare utkommit Viskningar från katakomberna, De mörka glasögonens tid samt Ett hjärta större än världen. År 2006 mottog han C S Lewis-priset för sitt författarskap.

Magnus Tunehag

Magnus Tunehag är präst i Fridhemskyrkan i Malmö. Han har mer än 40 års erfarenhet av församlingstjänst. Innan prästvigningen 2019 var Magnus pastor inom EFK. Han är gift med Ragnhild och har två söner, Daniel och Jacob, och även ett barnbarn, Elias.

Malin Aronsson

Malin Aronsson

Malin Aronsson är journalist, uppskattad krönikör och programledare för intervjupodcasten Dagens människa. Kristungen är hennes debutbok.

Malina Abrahamsson

Malina Abrahamsson

Malina Abrahamsson är kulturjournalist på tidningen Dagen. Hon bor i Uppsala med sin man Christoffer och deras två barn.

Marcus Sönnerbrandt

Marcus Sönnerbrandt

Marcus Sönnerbrandt är pastor i Sionförsamlingen (Pingstkyrkan) i Linköping.

Margareta Melin

Margareta Melin

Margareta Melin föddes 1935 och är författare och poet. År 2009 fick hon H.M. Konungens medalj för ”betydelsefulla insatser som författare i andliga och existentiella ämnen”. På Libris har hon gett ut Kärleken en broDen inre källan Vara den jag är, Tro ditt hjärta om gott, Tiden kommer till oss, Förlåta – och bevara sitt hjärta och Vara i bön utan att be om något.

Maria (Mia) König

Maria (Mia) König

Mia König är teolog och programutvecklare. Aktiv i Söderhöjdskyrkan, Stockholm.

Maria Soukka

Maria Soukka

Maria Soukka är språklärare och lingvist. Under många år arbetade hon med bistånd i form av språkutveckling i Västafrika. Att finna en pärla är hennes debut.

Martin Luther King

Martin Luther King

Martin Luther King hade en dröm. Men han dog för hastigt för att hinna skriva boken om sitt liv. Hans självbiografi, utgiven på Libris, består av texter hämtade från brev, tal, predikningar, manuskript och böcker. Han skrev dem i jag-form – detta är hans liv presenterat från hans egen horisont. Biografin är sammanställd av Clayborne Carson i samarbete med Martin Luther Kings fru, Coretta Scott King.

Mattias Neve

Mattias Neve

Mattias Neve (född 1977) är studierektor och lektor i historisk-praktisk teologi vid Johannelunds teologiska högskola samt pastor i Stockholm Vineyard.

Mattias Stølen Due

Mattias Stølen Due

Mattias Stølen Due (född 1980) är psykolog och avdelningschef på Center for Familieudvikling i Köpenhamn. Mattias debuterar på svenska med sin bok Medan vi fortfarande älskar, där han vill ingjuta hopp i parrelationer.

Max Lucado

Max Lucado

Max Lucado är en av USA:s mest lästa kristna författare och skriver för både barn och vuxna. På Libris finns bland annat hans andaktsbok Alla dagar nära.

Mika Wallander

Mika Wallander

Mika Wallander är en av Sveriges utlandsadopterade. Hon kom till Sverige från Indien vid drygt två års ålder och växte upp i bland annat Roslagen. Där verkar hon också idag som präst och kyrkoherde. Hon har varit medförfattare i ett antal böcker på Verbum förlag och är verksam som krönikör.

Mikael Tellbe

Mikael Tellbe

Mikael Tellbe är docent i Nya testamentet, lektor i Nya testamentet på Örebro teologiska högskola/Akademi för ledarskap och teologi, pastor inom Evangeliska Frikyrkan (EFK) och författare. Han är författare till med en introduktion till Uppenbarelseboken, Lammet och odjuret, Med framtiden i ryggen, och en kommentar till Första Korinthierbrevet, Korsmärkt gemenskap. Han är också författare till Tillbaka till framtiden – vad vi påstår, tror och vet om tidens slut, Vad menar vi med att bibeln är Guds ord? samt Paulus mot väggen.

Miranda Threlfall-Holmes

Miranda Threlfall-Holmes

Miranda Threlfall-Holmes är kyrkoherde i St Mary Magdalene, Belmont och St Laurence i engelska Pittington.

Mpho Tutu

Mpho Tutu

Mpho Tutu är dotter till ärkebiskop emeritus Desmond Tutu. Hon är präst i den anglikanska kyrkan och bosatt i Kapstaden. 2014 utkom hennes och hennes fars, Desmond Tutu, bok Förlåtelse – den fyrfaldiga vägen till helande för oss och vår värld. På Libris förlag finns sedan tidigare Desmond och Mpho Tutus första gemensamma bok, Om godhet.

Nadia Bolz Weber

Nadia Bolz Weber

Nadia Bolz Weber är präst i den lutherska kyrkan i USA, före detta ståuppkomiker, nykter alkoholist och New York Times bestseller-författare. Hon är också grundare av den uppmärksammade församlingen ”House for all sinners and saints” i Denver, USA.

Niclas Ljung

Niclas Ljung

Niclas Ljung, född 1971, är pastor och församlingsföreståndare i Immanuelskyrkan i Malmö (EFK). Niclas har många års erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar och är en uppskattade förkunnare. I sitt författarskap vill han ge redskap som kan hjälpa människor på sin vandring till och med Jesus.

Niklas Piensoho

Niklas Piensoho

Niklas Piensoho, född 1964, är pastor och församlingsföreståndare i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm, kaplan vid Sveriges Riksdag och författare. På Libris har också böckerna 39 frågor, För det första, Frid i själen, 100 dagar med Jesus samt 365 dagar med Jesus utkommit.

Olof Edsinger

Olof Edsinger

Olof Edsinger är född 1976 och har under stora delar av sitt liv arbetat med kyrkans barn- och ungdomsarbete. Han är även författare till ett tjugotal böcker, mestadels om Bibeln och det kristna livet. Sedan 2017 är han generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen, som i sin nuvarande form bildades som en förlängning av Svenska Lausannekommittén.

Owe Wikström

Owe Wikström

Owe Wikström är professor i religionspsykologi, präst och psykoterapeut samt hedersdoktor vid Åbo Akademi. Han är en prisbelönt författare som på Libris tidigare har gett ut Det bländande mörkret, Från ett cafébord i Paris och Den ofrånkomliga gåtan (tillsammans med Peter Strang). Owe Wikström var sommarvärd i Sommar i P1 år 2011.

Patricia Tudor-Sandahl

Patricia Tudor-Sandahl

Patricia Tudor-Sandahl föddes 1940 i Manchester i England. Hon är leg. psykolog, leg. Psykoterapeut och författare. På Libris har Patricia utkommit med bland annat Längtan visar vägen (2014), Din egen väg (2013), Tusen skäl att vara tacksam (2011) samt Mer levande med åren (2020).

Patrik Hagman

Patrik Hagman

Patrik Hagman är docent i politisk teologi vid Åbo Akademi, Finland, och författare. Han har bland annat skrivit böckerna Efter folkkyrkan, Om kristet motstånd och Söndagsskola för vuxna.

Per Arne Dahl

Per Arne Dahl

Per Arne Dahl är författare, präst och tidigare biskop. Han är sedan många år också krönikör i en av Norges största tidningar, Aftenposten. Flera av hans böcker har översatts till svenska, bland dem Den överraskande nåden, Allt som är värdefullt har ett pris och Något att hoppas på när det värsta har hänt.

Per-Axel Sverker

Per-Axel Sverker

Per-Axel Sverker är en känd bibellärare inom flera samfund. Hans verksamhet har innefattat både undervisning vid pastorsutbildningar och vid församlingshelger. Sverker har doktorerat på en avhandling om John Stotts teologi.

Per-Johan Stenstrand

Per-Johan Stenstrand är en välkänd talare och inspiratör. Pastor PJ, som de flesta över världen kallar honom, är också en driven outdoor personlighet med stor kärlek till jakt och fiske.

Per-Johan är gift med Ulrica, han har två gifta barn och två barnbarn.

Pastor PJ är grundare av Lifecenter Church. Han är en jordnära entreprenör och ledare som lever ett uppmuntrande, passionerat och generöst liv.

Peter Halldorf

Peter Halldorf

Peter Halldorf är pastor och författare, bosatt i Sturefors i Östergötland. Han är också redaktör för den ekumeniska tidskriften Pilgrim. På Libris har bland annat utkommit Heligt år, Trons vittnen (tillsammans med Joel Halldorf), samt Drick djupt av anden.

Peter Strang

Peter Strang

Peter Strang är författare, cancerspecialist och professor i palliativ medicin vid Karolinska institutet och pkc (Palliativt kunskapscentrum) samt forskare vid Stiftelsen Stockholms Sjukhems forskningsenhet.
På Libris har utkommit Så länge vi lever, I skuggan av sommaren, Den hälsosamma gemenskapen och tillsammans med Owe Wikström Den ofrånkomliga gåtan.

Philip Yancey

Philip Yanceys böcker har sålt i över 15 miljoner exemplar och blivit översatta till 40 olika språk. På Libris har utkommit Den Jesus jag aldrig känt, Mörkerseende, Med nådens ögon, Kontakt med den osynlige, Livlinor och Om verkligheten är större. Philip och hans fru Janet bor i Colorado.

Rachel Turner

Rachel Turner

Rachel Turner är grundare av organisationen Parenting for Faith and har under 15 år varit verksam som familje-, barn- och ungdomspastor. Hon arbetar nu som konsult, konferenstalare och håller inspirationsdagar för församlingsledare, föräldrar och familjer i flera länder. Hon är författare till en rad böcker. Det krävs en kyrka för att fostra en förälder är hennes första bok på svenska.

Rasmus Troedsson

Rasmus Troedsson

Rasmus Troedsson, folkkär skådespelare som fick sitt stora genombrott efter han fyllt femtio, uppskattad journalist och föreläsare.

Richard Foster

Richard Foster

Richard Foster är teolog och författare och har grundat Renovaré, en rörelse för andlig förnyelse. Flera av hans böcker har kommit ut på Libris, bland annat Vägar till glädje, Pengar, sex och makt, Fri att leva enkelt samt Guds viskningar – Att lyssna genom meditativ bön.

Robert Eriksson

Robert Eriksson

Robert Eriksson (född 1978) är pastor och föreståndare i Betlehemskyrkan, Göteborg, musiker och författare till I stället för balans sök Gud (2012), Samma gamla nya jag (2014), Nu är allt vi har (2016) och nu senast Hungrigt hjärta (2018). Han är redaktör för antologin Söndag gudstjänst i en ny tid.

Rolf Nordemar

Rolf Nordemar

Rolf Nordemar är smärtläkare och docent i reumatologi vid Karolinska Institutet och har bland annat forskat i betydelsen av träning vid reumatiska sjukdomar. Han har ansvarat för utbildning av läkare och sjukgymnaster och lett smärtkurser för annan vårdpersonal. Tillsammans med Kristina Nordemar leder han kurser i olika former av smärtbehandling med fokus på helhetssyn och teamarbete för patienter med långvarig smärta. De har också många uppdrag som föreläsare i ämnet smärta och smärtbehandling.

Rowan Williams

Rowan Williams

Rowan Williams är brittisk teolog och poet och ärkebiskop emeritus i Anglikanska kyrkan. Sedan januari 2013 är han föreståndare för Magdalene College i Cambridge, och en efterfrågad föreläsare och författare. På Libris har han gett ut böckerna Vara kristen (2015), Vara lärjunge (2017) och Vara människa (2019).

Royne Mercurio

Royne Mercurio

Herregud & Co har hundratusentals följare på Instagram och Facebook. Bakom de tänkvärda och underfundiga ögonblicksbilderna finns illustratören och kommunikatören Royne Mercurio. Han vill genom sina bilder påminna om att världen går att göra lite vackrare och lite varmare.

Runar Eldebo

Runar Eldebo

Runar Eldebo är författare, förkunnare och teolog. Han har skrivit en rad böcker på Libris, bland annat Kristen i landet lagom, Salt, sorgeboken Den tid vi fick, Tillbaka till Jesus och Tillbaka till församlingen.

Ruth Nordström

Ruth Nordström

Ruth Nordström är grundare av Skandinaviska Människorättsadvokaterna, en advokatbyrå som riktat in sig på asyl- och migrationsrätt, mänskliga rättigheter och privatjuridik. Genom ett pro bono program och en jour för utsatta människor, företräder Ruth socialt marginaliserade människor som fallit mellan stolarna i det sociala välfärdssystemet.

Sarah Sjögren

Sarah Sjögren

Sarah Sjögren är utbildad grundskollärare i svenska och bild, men har främst jobbat inom förskolan. Hon har ett starkt engagemang för barns rättigheter.

Shane Claiborne

Shane Claiborne

Shane Claiborne är en av grundarna till The Simple Way, en kristen kommunitet som lever tillsammans med hemlösa i Kensington i ett av de fattigaste områdena i norra Philadelphia. På Libris har han utkommit med Den oemotståndliga revolutionen samt tillsammans med Jonathan Wilson-Hartgrove Bli det du ber.

Shauna Niequist

Shauna Niequist

Shauna Niequist är författare till Var dag nog på svenska. Hon är gift med musikern Aaron Niequist och är dotter till Bill Hybels.

Sigfrid Deminger

Sigfrid Deminger

Sigfrid Deminger (f. 1938) tidigare rektor för Örebro Teologiska Högskola, pastor i Betlehemskyrkan i Göteborg och senior adviser på biståndsmyndigheten Sida. Han blev teol. doktor 1985 på en avhandling om Stanley Jones. År 2012 blev han mycket uppmärksammad för en debattartikel i Dagen där han menade att frikyrkorna som kraft har upphört.

Soheila Fors

Soheila Fors

Soheila Fors har blivit känd för de tehus hon startat under 2010-talet som en oas för hotade kvinnor. 2014 utkom hennes självbiografiska bok Kärleken blev mitt vapen, skriven tillsammans med journalisten Ingalill Bergensten.

Sören Perder

Sören Perder

Sören Perder är pastor inom Pingströrelsen och medförfattare till NTB-kommentaren Ledare i motvind.

Sten-Gunnar Hedin

Sten-Gunnar Hedin

Sten-Gunnar Hedin är pastor inom Pingströrelsen och har varit föreståndare för Pingst fria församlingar i samverkan.

Stigbjörn Bergensten

Stigbjörn Bergensten har varit journalist, redaktionschef och chefredaktör på Nerikes Allehanda där han också var en uppskattad kåsör i över 40 år.

Susanne Lj. Westergren

Susanne Lj. Westergren

Susanne Lj. Westergren är frilansande medicinjournalist och webbredaktör på Göteborgs universitet. På Libris förlag har utkommit boken Konsten att ta hand om ett dödsbo.

Susanne Tell

Susanne Tell

Susanne Tell är folkhälsovetare, författare och utbildad instruktör i YAM – Youth Aware of Mental health. Hon arbetar idag med utbildning och utvecklingsfrågor kring suicidprevention, gentemot psykiatrin och socialpsykiatrin. Hon är medförfattare till Handbok för livskämpar.

Thomas Ardenfors

Thomas Ardenfors

Thomas Ardenfors är till vardags kommunpolitiker i Sollentuna, men hans och hustrun Sussis livspassion är att försöka göra livet lite bättre för barn som behöver en extra familj. På Libris har utkommit En extra plats i hjärtat som handlar om glädjen och utmaningen kring att vara ett familjehem.

Thomas Kelly

Thomas Kelly

Thomas Kelly, (1893-1941) utbildades vid Haverford och Harvard fick rykte om sig att vara en stor begåvning. Han innehade två betydelsefulla tjänster redan som ung: bland tyska fångar år 1917-1918 och som pastor i en kväkarförsamling i Berlin 1924-1925.

Tobias Hägerland

Tobias Hägerland

Tobias Hägerland är docent i Nya testamentets exegetik och lektor vid Göteborgs universitet. Han är författare till ett flertal artiklar och böcker, framför allt inriktade på frågor som berör evangelierna och den historiske Jesus. Tobias är lekman i den katolska kyrkan.

Tom Wright

Tom Wright

Tom Wright föddes i Morpeth, Northumberland, i Storbritannien 1948 och är en av vår tids mest lästa och inflytelserika teologer. Han är professor i Nya testamentet och den tidiga kristna kyrkan vid University of St Andrews i Skottland. Tidigare har Wright varit biskop i Durhams stift (2003–2010).

Tomáš Halík

Tomáš Halík

Tomáš Halík arbetade som psykoterapeut under kommunistregimen i Tjeckoslovakien och var samtidigt i hemlighet prästvigd och aktiv i den underjordiska kyrkan. Efter regimens fall fungerade han som rådgivare till Vaclav Havel.

Tomas Sjödin

Tomas Sjödin

Tomas Sjödin kommer från Kramfors men bor idag i Säve utanför Göteborg tillsammans med sin fru Lotta. Som författare, pastor, föreläsare och krönikör har han kommit att bli ett populärt och uppskattat namn. Ett tydligt exempel på detta är att han har sommarpratat i Sveriges Radios två gånger. Dessutom har radiolyssnarna röstat fram honom som vinterpratare inte mindre än sex gånger. Han har skrivit ett tiotal böcker.

Tommy Hellsten

Tommy Hellsten

Tommy Hellsten är finlandssvensk terapeut, teolog och författare till flera böcker, bland dem Flodhästen i vardagsrummet och Ju mindre du gör desto mer får du gjort. På Libris har han utkommit med Du är mer än du anar, När allt faller på plats och Jag är inte längre rädd.

Tommy Wasserman

Tommy Wasserman

Tommy Wasserman är lektor i Nya testamentet på Örebro teologiska högskola/Akademi för ledarskap. Hans doktorsavhandling vid Lunds universitet handlade om textkritik grekiska handskrifter i Judasbrevet.

Torbjörn Åhgren

Torbjörn Åhgren

Torbjörn Åhgren är poliskommissarie i Göteborg och har fungerat som faktarådgivare åt flera etablerade deckarförfattare. Han har jobbat företrädesvis med våldsbrott i drygt 30 år. Han har varit chef och utbildare inom kriminaltekniken och arbetar just nu som gruppchef inom den kriminaltekniska verksamheten.

Torgny Wirén

Torgny Wirén

Torgny Wirén är skol- och ungdomspräst i Jönköping. Han har tidigare gett ut bästsäljarna Om änglar kunde tala, Alexandra, Under ytan I & II och Djupare under ytan.

Ulrica Stigberg

Ulrica Stigberg

Ulrica Stigberg är författare och präst i Fryshuset i Stockholm. Hon är även en flitigt anlitad föreläsare inom olika sammanhang kring ämnen som rör unga människor livsfrågor.

Ulrika Ernvik

Ulrika Ernvik

Ulrika Ernvik är auktoriserad socionom och legitimerad psykoterapeut med familjeterapiinriktning.

Vibeke Olsson

Vibeke Olsson

Vibeke Olsson föddes 1958 och är idag bosatt i Stockholm och Edsbyn. Som 17-åring debuterade Vibeke med ungdomsromanen Ulrike och kriget. Sedan dess har hon skrivit en lång rad romaner, många av dem i historiska miljöer. Mest kända är kanske Krigarens sköld och Molnfri bombnatt. Hennes romanserie om Bricken har blivit oerhört uppskattad.  

Wilfrid Stinissen

Wilfrid Stinissen

Wilfrid Stinissen föddes i Belgien och var sedan 1967 bosatt i Sverige. Han avled i december 2013. Han var fil dr, katolsk präst, karmelitbroder och författare till ett tjugotal böcker på Libris. Hans böcker har också översatts till en rad andra språk. Bland Stinissens böcker märks bland annat Hör du vinden blåsa?, Vandring till sanningen, Mitt liv i dina händer och Det nya vinet. Hans andaktsbok I dag är Guds dag har sålts i över 40 000 exemplar.

William Paul Young

William Paul Young

William Paul Young, född i Kanada och uppväxt i en missionärsfamilj på Nya Guinea debuterade med romanen Ödehuset som han skrev för sina sex vuxna barn. Boken som till en början refuserades av alla de stora förlagen har blivit en bästsäljare med 25 miljoner exemplar sålda.

Ylva Eggehorn

Ylva Eggehorn

Ylva Eggehorn föddes 1950 i Stockholm. Hon är författare och poet och har skrivit många psalmer som finns i den svenska psalmboken, bland annat Var inte rädd och Kärlekens tid. På Libris har Ylva bland annat utkommit med böckerna Mannen som aldrig byggde en veranda, En helt annan sång, Kryddad olja och En vän från himlen, en återberättelse av Bibeln på ett nytt och annorlunda sätt för barn.