Varukorg

Författare

Andrew Peterson

Andrew Peterson

Andrew Peterson är författare låtskrivare och artist från Nashville med en förkärlek till fantasyns underbara värld. Hittills har han skrivit fyra böcker i The Wingfeather Saga. Hösten 2018 är han Sverigeaktuell med andra boken i serien Flykten mot isvidderna.

Anna Pella

Anna Pella

Anna Pella är författare, journalist och fotograf med inriktning mot familjeliv och funktionsnedsättning. I hennes uppmärksammade bok När du ler stannar tiden berättar hon om hur det är att leva med en dotter med en svår medfödd hjärnskada. Anna Pellas egen familj är förlagan till barnboksserien Funkisfamiljen.

Anne Lamott

Anne Lamott

Anne Lamott är amerikansk författare med flera New York Times-bästsäljare. Hjälp, Tack, Wow är hennes första bok på svenska, men Libris planerar även att ge ut Stitches och Hallelujah Anyway de kommande åren. Lamott är också författare till flera romaner som Imperfect Birds och Rosie.

Brené Brown

Brené Brown

Brené Brown bor i Houston med sin man Steve och deras två barn. Hon har doktorerat i sociologi och är research professor vid University of Houston Graduate College of Social Work. Efter sitt mycket uppmärksammade föredrag om sårbarhet på konferensen TEDx Houston har videon visats över 20 miljoner gånger och översatts till ungefär 40 språk. Det hör därmed till ett av de mest sedda TED-föredragen. På Libris har Brené Brown tidigare gett ut böckerna Mod att vara sårbar (2014), Våga vara operfekt (2015), Trotsa vildmarken (2018) och är nu aktuell med boken Mod att leda. Samtliga böcker har fått ett gott mottagande och uppmärksammats i många sammanhang, i såväl TV-soffor, som i tidningar. De första två böckerna har dessutom legat på förstaplats på New York Times Bestseller-lista när de kom på engelska, då under namnet Daring Greatly och The Gifts of Imperfection. Brenés arbete har i hennes hemland USA uppmärksammats i stora kanaler som till exempel CNN och hon har varit en återkommande gäst hos Oprah i hennes talkshow.

Brian Draper

Brian Draper

Brian Draper är en välkänd och uppskattad författare, föreläsare och moderator från Winchester i Storbritannien. Han medverkar regelbundet i radioprogrammet Tankar för dagen i BBC Radios 4 och är biträdande lektor vid London Institute for Contemporary Christianity. Dessutom är han retreat-ledare och skriver ofta för U2.com. Aktuell på Libris med boken Soulfulness.

Bryan Stevenson

Bryan Stevenson

Bryan Stevenson är grundare och direktor för Equal Justice Initiative i Montgomery, Alabama. Han har åstadkommit strafflindring för dussintals dömda fångar, pläderat fem gånger inför Högsta domstolen, och vunnit nationellt erkännande för sitt arbete bland den fattiga och färgade befolkningen.

C. S. Lewis

C. S. Lewis

C. S. Lewis levde 1898-1963 och är en av Englands mest kända kulturpersonligheter. Han var född i Belfast men bodde och arbetade större delen av sitt liv i Oxford, och blev mot slutet av sitt yrkesverksamma liv professor i Cambridge. Hans litterära produktion var mångsidig – romaner och essäer, apologetik och akademiska texter. Inte minst känd är han för sin barnboksserie om landet Narnia. På Libris finns bland annat böckerna Anteckningar under dagar av sorg, Den stora skilsmässan, Lidandets problem, Från helvetets brevskola, Kan man vara kristen och Mirakel utgivna.

Doris Dahlin

Doris Dahlin

Doris Dahlin är företagskonsult och författare. Hennes senaste roman Himlen bar inga moln gavs ut 2015. På Libris har hon tidigare gett ut boken Drunkna inte i dina känslor tillsammans med Maggan Hägglund.

Elin Liljero Eriksson

Elin Liljero Eriksson

Elin Liljero Eriksson är frilansjournalist och skriver regelbundet för livsstilsmagasin som Damernas Värld, Femina, Mama och Family Living, är chefredaktör för diverse uppdragsmagasin och föreläsare inom journalistik. Hon har tidigare varit redaktionschef för bland annat Plaza Kvinna och svenska Cosmopolitan. Hösten 2018 är hon på Libris aktuell med boken Underbara krångliga vänskap.

Esbjörn Hagberg

Esbjörn Hagberg

Esbjörn Hagberg har mångårig erfarenhet som församlingspräst, undervisat i själavård vid Johannelunds teologiska högskola där han också blev rektor samt varit biskop i Karlstads stift. Han är föreläsare och författare till ett antal böcker, bland annat Själavård vid köksbordet.

Filippa Gagnér Jenneteg

Filippa Gagnér Jenneteg

Filippa Gagnér Jenneteg är folkhälsovetare, författare, utbildad instruktör i MHFA – Första hjälpen till psykisk hälsa, och är styrelseledamot i Suicidprevention i Väst. Hon arbetar idag med utbildning och projekt kring patientinflytande, gentemot psykiatrin, socialpsykiatrin och brukarföreningar. På Libris förlag är hon aktuell med boken Handbok för livskämpar.

Göran Larsson

Göran Larsson

Göran Larsson är präst och leg. psykoterapeut, verksam vid Sankt Lukas Dalarna i Falun. Han är en flitigt anlitad föreläsare i ämnen som berör mänsklig växt och mognad och författare till den uppmärksammade boken Skamfilad som sålts i över 12 000 exemplar.

Hans-Erik Lindström

Hans-Erik Lindström

Hans-Erik Lindström är författare och präst i Svenska kyrkan, och var han som startade Sveriges första pilgrimscenter i Vadstena. Han har gett ut flera böcker, bland annat Lilla pilgrimsboken och Pilgrimsliv – handbok för vandrare. På Libris gav han våren 2015 ut boken Pilgrimens sju nyckelord – Inspiration för din livsresa.

Hans-Erik Nordin

Hans-Erik Nordin

Hans-Erik Nordin har varit församlingspräst i Linköping, undervisat på olika nivåer i kyrkans utbildningar samt varit biskop i Strängnäs stift. Han är teol. dr i etik och författare till ett antal böcker.

Henri Nouwen

Henri Nouwen

Henri Nouwen (1932-1996) var universitetslärare vid bland annat Yale och Harvard, romersk-katolsk präst och författare. De sista åren av sitt liv ägnade han åt att vara medarbetare och präst i en kommunitet för personer med psykisk funktionsnedsättning.

Jan Beskow

Jan Beskow

Jan Beskow är professor emeritus i psykiatri och har arbetat med suicidprevention som forskare, kliniker och lärare under hela sitt yrkesverksamma liv, vid Göteborgs universitet och Linköpings universitet. Han har tidigare gett ut ett antal böcker i ämnet, bland annat Suicidalitet som problemlösning, Olyckshändelse och trauma och nu senast på Libris förlag - Handbok för livskämpar.

Joel Halldorf

Joel Halldorf

Joel Halldorf är docent vid Uppsala universitet med fokus på religion och modernitet. Han är flitig krönikör och debattör på Expressen Kultur, ledarskribent på Dagen, och har även publicerats i tidningar som Axess och Dagens Nyheter. I höst är han aktuell med boken Gud: återkomsten. “Joel Halldorf är en av Sveriges viktigaste intellektuella. Med absolut gehör för sin samtid blottlägger han liberalismens och sekularismens smärtpunkter.” – Karin Olsson, kulturchef Expressen Han har även skrivit böckerna Lewis brev, baserad på Lewi Pethrus korrespondens och Trons vittnen (tillsammans med Peter Halldorf), synaxarium med bibliska gestalter som aposteln Tomas, Marta och Lasaros, men även äldre kyrkohistoriskt intressanta namn som Ignatius av Loyola, William Wilberforce och den heliga Birgitta, och svenskar som Nathan Söderblom, Lina Sandell och Paul Petter Waldenström. Våren 2015 utkom boken Söndag – gudstjänst i en ny tid, där Joel tillsammans med Åsa Molin och Robert Eriksson var redaktör. Joels doktorsavhandling Av denna världen? rör predikanten Emil Gustafsons förhållande till moderniteten och den evangelikala rörelsen.

John Ortberg

John Ortberg

Amerikansk svensk-ättling som gett ut flera böcker på Libris, bla storsäljaren Livet jag längtar efter. Pastor i Menlo Park, Kalifornien.

Kent Wisti

Kent Wisti

Kent Wisti är prästen och konstnären som gör storsuccé med sina satirteckningar, både på sociala medier och på kultursidorna i Dagens nyheter. Över 60 000 personer följer honom på Facebook och över 14 000 på twitter. Sommaren 2018 gjorde han också premiär som sommarpratare i P1 och är under hösten aktuell med boken De tillhöriga. Han är sedan våren 2017 stiftsadjunkt för mission i Lunds stift. Samma år fick han också utmärkelsen Årets förnyare i Svenska kyrkan. I motiveringen skriver juryn bland annat: "Han tar sig an kyrkans missionsuppdrag i vår tid och genom ny språkdräkt når han fram till många människor på för kyrkan nya arenor. Han lyckas förmedla evangeliet så att det skär igenom mediebruset och in i nya landskap och verkligheter".

Kim Phuc Phan Thi

Kim Phuc Phan Thi

Kim Phuc Phan Thi är föreläsare och författare, som idag reser runt hela världen och talar om vikten av fred, förlåtelse och försoning. Hon har genom åren fått en rad utmärkelser för sitt stora engagemang och är sedan många år också goodwillambassadör för Unesco. Hon bor tillsammans med sin man i Toronto och de har två vuxna söner.

Laila Dahl

Laila Dahl

Laila Dahl är par- och relationsterapeut, föreläsare och artist och driver sedan 15 år Terapistudion i Huddinge. Hon har gett ut ett flertal album och böckerna Vad heter din längtan? (2005) och Att gå sönder och bli hel igen – finns det läkning efter otroheten? (Pocketversionen; Det är nåt jag måste berätta – finns det läkning efter otroheten?) (2015) samt Dina känslor är inte i vägen (2020). Laila Dahl är också en ofta anlitad föreläsare. Hon håller både mer reflekterande föreläsningar samt utbildningsföreläsningar. Efter att den senaste boken kom har ämnet oftast varit otrohet. I föreläsningen belyser hon otroheten ur många olika synvinklar, bland annat som flyktväg från inre och yttre konflikter.  Föreläsningen handlar också om möjliga vägar till läkning.

Linda Palm

Linda Palm

Linda Palm är barnboksförfattare, föreläsare och utbildad pedagog. Hon har skrivit över 50 barnböcker och läromedel. År 2015 fick hon Hédi Frieds lärarpris för det pedagogiska arbete hon gör för ökad tolerans och demokratiska värderingar bland de yngre åldrarna. I höst är hon aktuell med barnboken Flisan vill göra allt, som är den andra boken i serien om Flisan. Tidigare har hon på Libris gett ut Flisan och orättvisan.

Maggan Hägglund

Maggan Hägglund

Maggan Hägglund är frilansjournalist och har varit chefredaktör för tidningen Tara, där hon fortfarande skriver krönikor. 2012 utkom hennes och Doris Dahlins bok Drunkna inte i dina känslor, deras första bok på Libris. Boken blev en försäljningssuccé och kom att bli en av 2012 års mest sålda fackböcker i Sverige. Än idag säljs boken i stora volymer. Sedan dess har Maggan själv gett ut ytterligare tre böcker på Libris, krönikeboken Maggans lilla starksköra (2013), Njutningsparadoxen (2014) och Det kommer att gå över (2015). För boken Njutningsparadoxen tilldelades hon Svensk förening för Beroendemedicins pris MediaDiplomet och nominerades även till årets Frilanspris 2014. Hon föreläser regelbundet utifrån Drunkna inte i dina känslor och Njutningsparadoxen i olika sammanhang,

Maria Soukka

Maria Soukka

Maria Soukka är språklärare och lingvist. Under många år arbetade hon med bistånd i form av språkutveckling i Västafrika. Att finna en pärla är hennes debut.

Mikael Tellbe

Mikael Tellbe

Mikael Tellbe är född 1960 och är docent i Nya Testamentet, lärare vid Örebro Teologiska Högskola, pastor inom Evangeliska Frikyrkan (EFK) och författare. Han är författare till ett flertal böcker, bland annat Korsmärlt gemenskap – kommentar till Första Korinthierbrevet, Tillbaka till framtiden – vad vi påstår, tror och vet om tidens slut och Vad menar vi med att bibeln är Guds ord?.

Nadia Bolz Weber

Nadia Bolz Weber

Nadia Bolz Weber är präst i den lutherska kyrkan i USA, före detta ståuppkomiker, nykter alkoholist och New York Times bestseller-författare. Hon är också grundare av den uppmärksammade församlingen ”House for all sinners and saints” i Denver, USA. Nadia Bolz Weber är en efterfrågad inspiratör, talare och föreläsare. Hon är känd för sina tankeväckande och nyskapande bibelutläggningar och annorlunda predikostil – hennes budskap har beskrivits som utmanande för såväl konservativa som liberala – men också för att hon är öppen med sina egna brister och vilda förflutna. Trasiga helgon är den första av hennes böcker som översätts till svenska.

Owe Wikström

Owe Wikström

Owe Wikström är professor i religionspsykologi, präst och psykoterapeut samt hedersdoktor vid Åbo Akademi. Han är en prisbelönt författare som på Libris tidigare har gett ut Det bländande mörkret. Dessutom är Owe Wikström en ofta anlitad föreläsare, regelbunden krönikör i dags- och veckopress samt var sommarvärd i Sommar i P1 år 2011.

Patricia Tudor-Sandahl

Patricia Tudor-Sandahl

Patricia Tudor-Sandahl föddes 1940 i Manchester i England. Hon är leg. psykolog, leg. Psykoterapeut och författare. Under sitt arbetsliv var Patricia verksam som bland annat universitetslektor i psykologi vid Socialhögskolan i Stockholm och chefspsykolog vid Institutet för tillämpad psykologi i Saltsjöbaden. Mellan 2004 och 2010 var hon retreatledare vid Berget i Rättvik och sedan år 2000 medverkar hon återkommande i Sveriges Radios program Tankar för dagen. På Libris har Patricia utkommit med bland annat Längtan visar vägen (2014), Din egen väg (2013) och Tusen skäl att vara tacksam (2011). I sin senaste bok, Längtan visar vägen, har Patricia samlat 365 korta texter om livet – en text för varje dag under året.

Peter Strang

Peter Strang

Peter Strang är cancerspecialist och professor i palliativ medicin vid Karolinska institutet samt överläkare vid Stockholms Sjukhems palliativa cancersektion. Han har föreläst mycket och skrivit flera läroböcker för vården, senast När döden utmanar livet – om existentiell kris och coping i palliativ vård, som utkom 2013, samt Livsglädjen och det djupa allvaret. Hösten 2013 medverkade han i SVT-serien Döden, döden, döden med Anna Lindman Barsk. Samma höst gav han på Libris ut boken Så länge vi lever – Hur insikten om livets korthet kan tydliggöra nuet och dess möjligheter.

Royne Mercurio

Royne Mercurio är bildintresserad trebarnspappa och till vardags kommunikatör i Svenska kyrkan i Linköpings domkyrkopastorat. Hans finurliga figurer i serien Herregud & Co har blivit en succé. Närmare 130 000 människor gillar Herregud & Co på Facebook och nästan 60 000 följer skaparen Royne Mercurio på Instagram. Hösten 2018 är han aktuell med en ny väggkalender och en Herregud & Co tygpåse,.

Susanne Tell

Susanne Tell

Susanne Tell är folkhälsovetare, författare och utbildad instruktör i YAM – Youth Aware of Mental health. Hon arbetar idag med utbildning och utvecklingsfrågor kring suicidprevention, gentemot psykiatrin och socialpsykiatrin. Hon är aktuell med boken Handbok för livskämpar på Libris förlag.

Tomáš Halík

Tomáš Halík

Tomáš Halík arbetade som psykoterapeut under kommunistregimen i Tjeckoslovakien och var samtidigt i hemlighet prästvigd och aktiv i den underjordiska kyrkan. Efter regimens fall fungerade han som generalsekreterare för det tjeckiska katolska biskopsämbetet och var rådgivare till Vaclav Havel. Han är för närvarande professor i filosofi och sociologi vid Karlsuniversitetet i Prag. Hans böcker har översatts till flera språk och han har vunnit flera litterära priser, bland annat Templeton-priset 2014.

Tomas Sjödin

Tomas Sjödin

Tomas Sjödin föddes den 6 augusti 1959 och kommer ursprungligen från Kramfors i Västernorrland. Idag bor han i Säve utanför Göteborg tillsammans med sin fru Lotta. Som författare, pastor, föreläsare och krönikör har han kommit att bli ett populärt och uppskattat namn. Ett tydligt exempel på detta är att han har sommarpratat i Sveriges Radios P1 2004 och 2006. Dessutom har radiolyssnarna röstat fram honom som vinterpratare inte mindre än tre gånger (2011, 2013 och 2014). I Tomas böcker, föredrag och krönikor är kärlek, tid och tro återkommande ämnen. I hans senaste bok, Det är mycket man inte måste, syns till exempel tillvarons alla onödiga krav, men också kärleken som kan förvandla måsten till längtan. Där finns också tron som letar sig in i livets alla vrår och hör ihop med allt det där andra. 2013 utkom Det händer när du vilar, en bok om vilan som blivit en bästsäljare. 2013 var Tomas Sjödin även en av de personer som porträtterades i Anja Kontors intervjuprogram När livet vänder i SVT och senare samma år gästade han Petra Mede i SVT:s stora julaftonssändning. Den 16 juni 2015 tilldelades han ”för förtjänstfulla insatser som kommunikatör i existentiella ämnen” H.M. Konungens medalj i 8:e storleken i högblått band.

Läs våra pressmeddelanden

Följ oss

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev