Varukorg

Författare

Abdel Sellou

Abdel Sellou

I En oväntad vänskap berättar Abdel Sellou, förebild till Driss i filmen med samma titel, tillsammans med Caroline Andrieu om hur två människor kan förvandla varandras liv.

Adrian Plass

Adrian Plass

Adrian Plass är född 1948 och bor i Storbritannien. Han är författare och talare. På Libris har flera av hans böcker utkommit. Senast nyutgåvan av hans bok Adrian Plass he(m)liga dagbok.

Alf B Svensson

Alf B Svensson

Alf B Svensson föddes 1943 och är bosatt i Nässjö kommun. Han är legitimerad psykolog, författare och en efterfrågad föreläsare. Under sin yrkesverksamma tid arbetade han som skolpsykolog i Nässjö kommun. Hans debattartiklar i Aftonbladet har väckt stor uppmärksamhet och texten med rubriken Sluta försöka göra barn könsneutrala är en av de mest delade i tidningens historia. Libris har bland annat gett ut böckerna Våga vara förälder, Håll kärleken levande, Hjälp, vi har fått en tonåring! och Våga ge av sig själv. Senaste boken Hitta någon att älska – älska den du hittat kom ut i februari 2020.

Amy Cuddy

Amy Cuddy

Amy Cuddy är känd runt världen för sitt 2012 TED Talk om kroppsspråk, som är det näst mest sedda i TEDs historia. Hon är professor vid Harvard Business School och psykolog. Cuddy har bland annat fokuserat på hur icke-verbala beteenden och oöverlagda omdömen påverkar människor. Hennes forskning har uppmärksammats i flera framstående tidningar som New York Times, Wall Stret Journal, The Economist med flera.

Anders Sjöberg

Anders Sjöberg

Anders Sjöberg är teol lic, bibellärare och författare till bland annat Vem är den mannen, en guide till evangelierna och Hela världen väntar, en guide till Apostlagärningarna.

Andrew Peterson

Andrew Peterson

Andrew Peterson är författare låtskrivare och artist från Nashville med en förkärlek till fantasyns underbara värld. Hittills har han skrivit fyra böcker i The Wingfeather Saga. Hösten 2018 är han Sverigeaktuell med andra boken i serien Flykten mot isvidderna.

Anna Braw

Anna Braw

Anna Braw har tillsammans med fotografen Magnus Aronson och formgivaren Maria Mannberg gjort en lång rad böcker – alla fulla av inspiration från människor runt om i Sverige och världen.

Anna Pella

Anna Pella

Anna Pella är författare, journalist och fotograf med inriktning mot familjeliv och funktionsnedsättning. I hennes uppmärksammade bok När du ler stannar tiden berättar hon om hur det är att leva med en dotter med en svår medfödd hjärnskada. Anna Pellas egen familj är förlagan till barnboksserien Funkisfamiljen.

Anna Runesson

Anna Runesson

Anna Runesson är fil mag och teol lic i Nya testamentes exegetik. Prästvigd för Svenska kyrkan. Hon jobbar som studentpräst i Oslo. 2005-2014 var hon kyrkoherde i Svenska kyrkan i Toronto och efter det ambulerande präst i Svenska kyrkan i Norge.

Anne Lamott

Anne Lamott

Anne Lamott är amerikansk författare med flera New York Times-bästsäljare. Hjälp, Tack, Wow är hennes första bok på svenska, men Libris planerar även att ge ut Stitches och Hallelujah Anyway de kommande åren. Lamott är också författare till flera romaner som Imperfect Birds och Rosie.

Anton Lundholm

Anton Lundholm

Anton Lundholm är född i Småland, men bor nu i Stockholm. Han är utbildad teolog med en stor kärlek till den karismatiska rörelsen och har bred erfarenhet av församlingsarbete, församlingsplantering och mission. Välkommen in i min garderob är hans debutbok.

Åsa Molin

Åsa Molin

Åsa Molin bor i Örebro. Hon har teol.kand från Örebro Missionsskola och Linköpings Universitet och arbetar som lärare på Örebro Missionsskola och Akademi för Ledarskap och Teologi. På Libris har hon utkommit med böckerna Och hjärtat vänder sig om (2005) och Himlen omfamnar jorden (2007). Våren 2015 utkom boken Söndag – gudstjänst i en ny tid. I den har hon skrivit kapitlet om predikan – med backspegeln som kompass. Tillsammans med Joel Halldorf och Robert Eriksson var Åsa även redaktör för den. Tidigare har Åsa bland annat arbetat som bibellärare och kursföreståndare på Liljeholmens folkhögskola.

Bana Alabed

Bana Alabed

Bana Alabed växte upp i Aleppo i Syrien. Hon började vid sju års ålder använda twitter för att beskriva de fasor som hon och hennes familj upplevde. Idag bor hon i Turkiet tillsammans med sin familj och har nu gett ut boken Hallå världen om sina upplevelser. Boken är skriven av Bana själv, men innehåller också korta förklarande kapitel av hennes mamma Fatemah.

Berthil Åkerlund

Berthil Åkerlund

Berthil Åkerlund är journalist och författare med Afrikas länder som specialitet. Han har gjort många och långa resor runt om i världen för att samla material till sina reportage och böcker. Flera av hans tidigare böcker är dokumentärromaner som beskriver starka livsöden, bland annat Hon ville överleva.

Bill Hybels

Bill Hybels

Bill Hybels föddes 1951 och bor tillsammans med sin fru Lynne i South Barrington, USA. Han är grundare av, och pastor i, Willow Creek Community Church i USA och därtill författare. Församlingen Willow Creek har idag mer än 20 000 medlemmar och nätverket med samma namn har över 10 000 kyrkor anslutna till sig. Hybels är även en av personerna bakom The Global Leadership Summit, en stor konferens med ledarskapsfokus, som varje år följs från över 450 städer världen över.

Birger Thureson

Birger Thureson

Birger Thureson är journalist och författare. Hans senaste bok är De reste sig och gick vidare. Innan dess utkom Passionärerna, den självbiografiska boken Dagar av dimma, dagar av sol och De glömda kvinnornas röst, som är en reportagebok om kvinnor i inbördeskrigets Kongo och doktor Denis Mukweges arbete för att hjälpa dem på Panzisjukhuset.

Brené Brown

Brené Brown

Brené Brown är socionomen, forskaren och författaren som fått miljontals människor att fundera över möjligheten att få ett lyckligare liv genom att våga vara sårbara och modiga. Hennes föredrag om sårbarhet vid TEDx-konferensen har visats närmare 30 miljoner gånger! På Libris har Brené Brown tidigare gett ut böckerna Mod att vara sårbarVåga vara operfektResa sig starkTrotsa vildmarken och nu senast Mod att leda. Samtliga böcker har fått ett gott mottagande och uppmärksammats i många sammanhang. Flera av hennes böcker har dessutom legat på första plats på New York Times bestseller-lista.

Brian Draper

Brian Draper

Brian Draper är en välkänd och uppskattad författare, föreläsare och moderator från Winchester i Storbritannien. Han medverkar regelbundet i radioprogrammet Tankar för dagen i BBC Radios 4 och är biträdande lektor vid London Institute for Contemporary Christianity. Dessutom är han retreat-ledare och skriver ofta för U2.com. Aktuell på Libris med boken Soulfulness.

Britta Hermansson

Britta Hermansson

Britta Hermansson är pastor i Equmeniakyrkan. Hon är efterfrågad föredragshållare och driver den populära samtalspodcasten Brittas vardagsrum. Tillsammans med Robert Eriksson ledde Britta 2014 års partiledarutfrågningar på Vårgårda möte. I augusti 2018 är det dags igen för Britta och Robert att leda dessa utfrågningar med samtliga partiledare. Britta har på Libris skrivit böckerna Yttre tryck och inre vilaMöten som berör och Mogna vackert. Nu senast boken De vi ville bli.

Bryan Stevenson

Bryan Stevenson

Bryan Stevenson är grundare och direktor för Equal Justice Initiative i Montgomery, Alabama. Han har åstadkommit strafflindring för dussintals dömda fångar, pläderat fem gånger inför Högsta domstolen, och vunnit nationellt erkännande för sitt arbete bland den fattiga och färgade befolkningen.

C. S. Lewis

C. S. Lewis

C. S. Lewis levde 1898-1963 och är en av Englands mest kända kulturpersonligheter. Han var född i Belfast men bodde och arbetade större delen av sitt liv i Oxford, och blev mot slutet av sitt yrkesverksamma liv professor i Cambridge. Hans litterära produktion var mångsidig – romaner och essäer, apologetik och akademiska texter. Inte minst känd är han för sin barnboksserie om landet Narnia. På Libris finns bland annat böckerna Anteckningar under dagar av sorg, Den stora skilsmässan, Lidandets problem, Från helvetets brevskola, Kan man vara kristen och Mirakel utgivna.

Cajsa Tengblad

Cajsa Tengblad

Cajsa Tengblad är hälsopedagog, coach, föreläsare och författare. På Libris förlag har hon också gett ut Tillsammans är det nya själv.

Carl Dahlbäck

Carl Dahlbäck

Carl Dahlbäck är kyrkoherde i Nacka. Hösten 2014 gavs hans bok Ett långsamt farväl ut på Libris. Den är Carls berättelse om hans fru Carinas sista tid efter att hon drabbats av ALS, skriven under några intensiva veckor efter hennes begravning. Han berättar om hur sjukdomen ändrade deras gemensamma liv och allt det som fortsatte finnas och till och med växte sig starkare fastän C:s kropp blev svagare och svagare. Ett långsamt farväl har tidigare getts ut med titeln 40 betraktelser om C.

Carl-Magnus Carlstein

Carl-Magnus Carlstein

Carl-Magnus Carlstein är doktorand i Nya testamentet vid Uppsala universitet och adjunkt vid Linköpings universitet. Han tilldelades Samuel Halldorf-stipendiet 2011 med motiveringen att han » på ett föredömligt sätt förenar teologisk forskning med liv och tjänst i den kristna kyrkan«.

Daniel Alm

Daniel Alm

Daniel Alm är föreståndare för Pingst – fria församlingar i samverkan, samt i Pingstkyrkan Västerås. Han har varit pastor inom pingströrelsen sedan drygt 20 år tillbaka. Nu är han aktuell som redaktör för boken Kallad, bekräftad, överlåten.

Desmond Tutu

Desmond Tutu

Desmond Tutu är ärkebiskop emeritus i den anglikanska kyrkan i Sydafrika. Han var en av de ledare som drev igenom att apartheidsystemet avskaffades i Sydafrika, och för detta fick han Nobels fredspris 1984. Efter regimens fall var han engagerad i den så kallade Sanningskommissionen som utredde brott begångna under apartheidtiden. På senare år har han bland annat arbetat för att uppmärksamma det svåra hiv/aids-läget i Afrika. Han var också ordförande i The Elders 2007-2013, en grupp erfarna ledare som har samlats på initiativ av Nelson Mandela för att arbeta för fred och mänskliga rättigheter. 2014 utkom hans och hans dotters, Mpho Tutu, bok Förlåtelse – den fyrfaldiga vägen till helande för oss och vår värld. Med anledning av det besökte de hösten 2014 Sverige. De var då bland annat gäster i Skavlan. På Libris förlag finns sedan tidigare John Allens biografi Rättvisans rebell och Desmond och Mpho Tutus första gemensamma bok, Om godhet. Besök gärna författarnas hemsida: www.tutu.org.za

Dietrich Bonhoeffer

Dietrich Bonhoeffer

Dietrich Bonhoeffer (f 1906) var tysk präst, teolog och motståndsman, modig och klarsynt i sin kamp mot nazismen. Denna kamp ledde till att han greps av Gestapo, sattes i koncentrationsläger och avrättades den 9 april 1945, bara några veckor före Andra världskrigets slut.

Doris Dahlin

Doris Dahlin

Doris Dahlin är företagskonsult och författare. Hennes senaste roman Himlen bar inga moln gavs ut 2015. På Libris har hon tidigare gett ut boken Drunkna inte i dina känslor tillsammans med Maggan Hägglund.

Dorothy Sayers

Dorothy Sayers

Dorothy Sayers (1893-1957) var en engelsk kulturpersonlighet som kanske mest är känd som skapare av den engelska detektiven Lord Peter Wimsey. Men hon var även kulturkritiker, dramaförfattare och, som den här boken visar, teolog.

Egil Svartdahl

Egil Svartdahl

Egil Svartdahl föddes i Drammen, Norge, 1954 och är pastor, föredragsledare och programledare i norska TV 2, känd för sitt unika sätt att blanda allvar och humor. I grunden är Egil Svartdahl utbildad konditor. Efter att en kort tid ha arbetat som det bytte han dock bana till att förmedla evangeliet. Han har fått flera utmärkelser för sin förmåga att kommunicera, bland annat norska Petter Dass-priset 1995 och Medierosen 2005. Libris förlag gav våren 2015 ut boken Ge det vidare – en församling för alla generationer.

Elin Liljero Eriksson

Elin Liljero Eriksson

Elin Liljero Eriksson är frilansjournalist och skriver regelbundet för livsstilsmagasin som Damernas Värld, Femina, Mama och Family Living, är chefredaktör för diverse uppdragsmagasin och föreläsare inom journalistik. Hon har tidigare varit redaktionschef för bland annat Plaza Kvinna och svenska Cosmopolitan. Hösten 2018 är hon på Libris aktuell med boken Underbara krångliga vänskap.

Elise Lindqvist

Elise Lindqvist

Elise Lindqvist är född 1936 och bor idag i Stockholm, där hon via Klara kyrka ideellt arbetar med stadens prostituerade. Hon kallas för Ängeln på Malmskillnadsgatan, men bland de unga prostituerade i Stockholm går hon mest under namnet Morsan. Hon och hennes team från Klara kyrka stöttar dem med fika, kramar och en hjälpande hand varje fredagkväll, och många av dem säger att hon är den enda mamma de har. Men så kan Elise Lindqvist bättre än de flesta förstå hur det är att vara ensam och utsatt. Redan som barn blev hon utnyttjad av människor som stod henne nära. Som tonåring hamnade hon hos en bordellmamma och blev prostituerad. Vuxenlivet bestod länge av missbruk och sjukdom. En dag för drygt sjutton år sedan tog hennes liv en dramatisk vändning. Hon mötte helt oväntat Gud. Det blev starten på ett nytt och annorlunda liv. När Elise 2012 delade med sig av sin berättelse i SVT-dokumentären Ängeln på Malmskillnadsgatan och P1 Sommar väckte det enorm uppmärksamhet. I boken Ängeln på Malmskillnadsgatan berättar Elise Lindqvist, med hjälp av Antima Linjer, om de mörka åren och om vad som hände efter den dag då hon blev överraskad av både Gud och livet. Boken fick ett mycket gott mottagande och i samband med att den släpptes medverkade hon bland annat i TV-programmet Skavlan.

Emilia Fogelklou

Emilia Fogelklou

Emilia Fogelklou (1878-1972) var en svensk teolog, lärare och författare. Hon var den första kvinnan i Sverige att bli teologie kandidat och var också landets första kvinnliga teologie hedersdoktor. Fogelklou var kväkare och tog initiativ till att bilda den svenska avdelningen av Vännernas samfund.

Eric Metaxas

Eric Metaxas

Eric Metaxas är författare och utkom våren 2015 med boken Bonhoeffer – Präst. Martyr. Spion. på Libris. Boken gavs i Sverige ut 70 år efter Andra världskrigets slut, samma år som Dietrich Bonhoeffer avrättades för sin inblandning i 20 juli-attentatet. I samband med att boken lanserades i USA några år tidigare hamnade den på många bästsäljar-listor, bland annat på New York Times lista över bästsäljare. Nyligen rankades den dessutom som #21 på Amazon.com:s lista över de mest framhävda böckerna någonsin. Som journalist har Eric skrivit I New York Times, Washington Post och Atlantic Monthly, samt kommenterat kulturfrågor hos bland annat CNN. Därtill föreläser han på King’s College i New York. 2012 var Eric huvudtalare på National Prayer Breakfast (NPB) i Washington DC, ett evenemang som gästades av president Barack Obama och hans fru Michelle Obama, USAs vice president Joe Biden, kongressledamöter och andra ledare från hela världen. Tidigare huvudtalare på NPB är bland andra Moder Theresa, Bono (sångare i U2) och Tony Blair.

Esbjörn Hagberg

Esbjörn Hagberg

Esbjörn Hagberg har mångårig erfarenhet som församlingspräst, undervisat i själavård vid Johannelunds teologiska högskola där han också blev rektor samt varit biskop i Karlstads stift. Han är föreläsare och författare till ett antal böcker, bland annat Själavård vid köksbordet.

Eugene Peterson

Eugene Peterson

Eugene Peterson  är född i Kanada och professor emeritus i teologi . Han undervisade unga teologer i hebreiska och nytestamentlig grekiska i många år innan han blev församlingspastor. I sitt församlingsarbete började han arbeta med den moderna bibelöversättningen The Message.  Efter 30 år tog den form som en klar bibelöversättning. Den har efter det spridits över hela den engelskspråkiga världen. 2012 lanserade Libris den svenska översättningen Nya testamentet - The Message på svenska, 2013 utkom Psaltaren – The Message på svenska och andaktsboken Ett ljus att leva i – Genom året med The Message. Hösten 2015 kom samlingsvolymen The Message på svenska: Nya Testamentet, Psaltaren, Ordspråksboken, Predikaren.

Filippa Gagnér Jenneteg

Filippa Gagnér Jenneteg

Filippa Gagnér Jenneteg är folkhälsovetare, författare, utbildad instruktör i MHFA – Första hjälpen till psykisk hälsa, och är styrelseledamot i Suicidprevention i Väst. Hon arbetar idag med utbildning och projekt kring patientinflytande, gentemot psykiatrin, socialpsykiatrin och brukarföreningar. På Libris förlag är hon aktuell med boken Handbok för livskämpar.

Gaile Parkin

Gaile Parkin

Gaile Parkin är född och uppvuxen i Zimbabwe och har arbetat i en rad afrikanska länder, senast i Rwanda med flickor och kvinnor som överlevde folkmordet. Mrs. Angels tårtbageri (orginaltitel: Baking Cakes in Kigall) är Gaile Parkins debutroman – hon har tidigare skrivit en rad barnböcker och skolböcker.

Göran Gyllenswärd

Göran Gyllenswärd

Göran Gyllenswärd är legitimerad psykolog och psykoterapeut. Han driver idag egen verksamhet, men har tidigare arbetat många år på Rädda Barnens Centrum för barn och ungdomar i kris, där han startade projektet Barn i sorg. Han har också varit verksamhetschef på Mottagningen för sörjande i Stockholm och har skrivit ett flertal böcker om sorg och sorgebearbetning.

Göran Larsson

Göran Larsson

Göran Larsson är präst och leg. psykoterapeut, verksam vid Sankt Lukas Dalarna i Falun. Han är en flitigt anlitad föreläsare i ämnen som berör mänsklig växt och mognad och författare till den uppmärksammade boken Skamfilad som sålts i över 12 000 exemplar.

Göran Skytte

Göran Skytte

Göran Skytte föddes i Malmö 1945. Han är journalist, författare och föreläsare. Som journalist har Göran arbetat på tidningar som Aftonbladet, Svenska Dagbladet och ETC och för SVT, där han bland annat hade sitt egna program Skytte. Många av Sveriges största idrottsstjärnor, artister och andra offentliga personer gästade programmet Efter att ha blivit frälst har Skytte rest land och rike runt som förkunnare. Han har även skrivit flera böcker kopplade till sin omvändelse och kristna tro. På Libris har utgetts böckerna OmvändPå vägAnsikte mot ansikte (tillsammans med karmelitbrodern Wilfrid Stinissen) och Förvandlingar.

Gunnel Vallquist

Gunnel Vallquist

Gunnel Vallquist (19 juni 1918-11 januari 2016) var en svensk författare, översättare och kritiker. Hon var ledamot av Svenska Akademien sedan 1982. Hon gjorde också en stor insats genom sin översättning av Marcel Prousts På spaningen efter den tid som flytt.

Guy Winch

Guy Winch

Guy Winch är psykolog med praktik i New York, USA, och dessutom föreläsare och författare. Hösten 2014 var Guy Winch i Sverige för att träffa media och hålla ett TEDx-talk på Linnéuniversitetet i Växjö. Hans tal, Why we all need to practice emotional first aid, plockades snabbt upp på stora TED.com och är ett av de tal som spridits snabbast på webbsidan. Hittills har hans böcker översatts till 14 språk. Första hjälpen för känslor är hans första bok på svenska.

Håkan Arenius

Håkan Arenius

Håkan Arenius är pastorsutbildad men har i decennier varit verksam som journalist. Sedan 2005 har han med något avbrott skrivit de korta reflexionerna till Dagens bibelord i tidningen Dagen som når mer än 100 000 läsare varje vecka.

Hans Hartman

Hans Hartman

Hans Hartman är pensionerad präst och fotograf. Han har bland annat givit ut fotoböckerna Väggarna talar - Albertus Pictors kyrkor och Jungfru Maria och Mariakyrkan i Sigtuna.

Hans Johansson

Hans Johansson

Hans Johansson var teolog och pastor. Han har författat en bibelkommentar till Andra Korinthierbrevet (KNT) samt till Romarbrevet (NTB) Så räddar Gud världen (Libris) samt boken En korsfäst Gud (Libris). Som retreatledare och andlig vägledare var han i många år en företrädare för tidebönstraditionen.

Hans-Erik Lindström

Hans-Erik Lindström

Hans-Erik Lindström är författare och präst i Svenska kyrkan, och var han som startade Sveriges första pilgrimscenter i Vadstena. Han har gett ut flera böcker, bland annat Lilla pilgrimsboken och Pilgrimsliv – handbok för vandrare. På Libris gav han våren 2015 ut boken Pilgrimens sju nyckelord – Inspiration för din livsresa som nu utkommer i pocketutgåva.

Hans-Erik Nordin

Hans-Erik Nordin

Hans-Erik Nordin har varit församlingspräst i Linköping, undervisat på olika nivåer i kyrkans utbildningar samt varit biskop i Strängnäs stift. Han är teol. dr i etik och författare till ett antal böcker.

Héctor Tobar

Héctor Tobar

Hector Tobar är född och uppvuxen i Los Angeles i USA, men har sina rötter från Guatemala. Han är journalist och författare. Tidigare har Hector gett ut tre böcker och som journalist har han vunnit Pulitzerpriset och skrivit många essäer och berättelser för Los Angeles Times.

Henri Nouwen

Henri Nouwen

Henri Nouwen (1932-1996) var universitetslärare vid bland annat Yale och Harvard, romersk-katolsk präst och författare. De sista åren av sitt liv ägnade han åt att vara medarbetare och präst i en kommunitet för personer med psykisk funktionsnedsättning.

Ilse Sand

Ilse Sand

Ilse Sand är psykoterapeut, teologie kandidat och en efterfrågad föreläsare i sitt hemland Danmark. På Libris har hon utkommit med böckerna Hitta nya vägar i känslornas labyrint och Kom närmare – om kärlek, relationer och försvarsmekanismer. Hon har tidigare på svenska gett ut boken Älska dig själv, en bok om sensitiv begåvning.

Immaculèe Ilibagiza

Immaculèe Ilibagiza

Immaculée Ilibagiza är författare och internationell föreläsare. Hennes bok Jag är deras röst låg länge på New York times bestsellerlista och finns översatt till 17 språk. Hon har fått en rad utmärk utmärkelser, till exempel The Mahatma Gandhi International Award for Reconciliation and Peace, och är idag en av vår tids starkaste röster om tro, hopp och förlåtelse.

Ingalill Bergensten

Ingalill Bergensten

Ingalill Bergensten bor i Örebro och är journalist. Hon arbetade under 30 år på Nerikes Allehanda, men är numera frilans med personporträtt och hemma hos-reportage som specialitet. Hon har på Libris skrivit Kärleken blev mitt vapen (tillsammans med Soheila Fors) och Din väg ut ur oron (tillsammans med Jan Byström).

Ivar Lundgren

Ivar Lundgren

Ivar Lundgren har arbetat som journalist på Dagen och Dagens Nyheter, som politiskt sakkunnig på Utrikesdepartementet och som direktor för biståndsorganisationen Läkarmissionen. Han har tidigare gett ut ett 15-tal böcker, bland annat Livets pris. 2015 utkom romanen Ansgar, som bygger på levnadsbeskrivningen Viita Anskari av Rimbert och de få historiska fakta och fynd som finns kring Ansgar och den kristna kyrkans arbete i Europa och Norden på 800-talet.

James Martin

James Martin

James Martin är Jesuitpräst, kulturredaktör för magasinet America och författare till flera böcker. Han är även en ofta anlitad mediekommentator och har medverkat i olika sammanhang som The Colbert Report, New York Times och Wall Street Journal. Hans bok My life with the Saints blev av Publishers Weekly utsedd till en av 2006 års bästa böcker. På Libris har han gett ut Söka och finna Gud i allt (2014, original: The Jeuit Guide to (almost) Everything), hans första bok på svenska, samt Jesus – en resa genom hans liv (2015, original: Jesus: A Pilgrimage).

James Starr

James Starr

James Starr är lektor i Nya testamentets exegetik och rektor vid Johannelunds teologiska högskola i Uppsala.

Jan Beskow

Jan Beskow

Jan Beskow är professor emeritus i psykiatri och har arbetat med suicidprevention som forskare, kliniker och lärare under hela sitt yrkesverksamma liv, vid Göteborgs universitet och Linköpings universitet. Han har tidigare gett ut ett antal böcker i ämnet, bland annat Suicidalitet som problemlösning, Olyckshändelse och trauma och nu senast på Libris förlag - Handbok för livskämpar.

Jenny Berggren

Jenny Berggren

Jenny Berggren är sångerska, låtskrivare och föreläsare. Hon började sin bana som sångerska tillsammans med sina syskon, och i början av 1990-talet bildade de tillsammans med Ulf Ekberg gruppen Ace of Base, som fick ett enormt internationellt genombrott och kom att bli en av Sveriges största musikexporter genom tiderna. Deras första skiva är väldens hittills mest sålda debutalbum med sina 23 miljoner exemplar och den toppade listorna i 16 länder. Vinna hela världen är Jennys egen historia från åren med Ace of Base. Bandet står på topp, men Jenny kämpar med sin självbild. En natt bryter sig en tysk beundrarinna in i hennes sovrum och attackerar henne med kniv. Hösten 2015 medverkar Jenny Berggen i TV4:s program Så mycket bättre och i samband med det ges hennes självbiografi ut i en nyutgåva.

Joel Halldorf

Joel Halldorf

Joel Halldorf är docent vid Uppsala universitet med fokus på religion och modernitet. Han är flitig krönikör och debattör på Expressen Kultur, ledarskribent på Dagen, och har även publicerats i tidningar som Axess och Dagens Nyheter. I höst är han aktuell med boken Gud: återkomsten. “Joel Halldorf är en av Sveriges viktigaste intellektuella. Med absolut gehör för sin samtid blottlägger han liberalismens och sekularismens smärtpunkter.” – Karin Olsson, kulturchef Expressen Han har även skrivit böckerna Lewis brev, baserad på Lewi Pethrus korrespondens och Trons vittnen (tillsammans med Peter Halldorf), synaxarium med bibliska gestalter som aposteln Tomas, Marta och Lasaros, men även äldre kyrkohistoriskt intressanta namn som Ignatius av Loyola, William Wilberforce och den heliga Birgitta, och svenskar som Nathan Söderblom, Lina Sandell och Paul Petter Waldenström. Våren 2015 utkom boken Söndag – gudstjänst i en ny tid, där Joel tillsammans med Åsa Molin och Robert Eriksson var redaktör. Joels doktorsavhandling Av denna världen? rör predikanten Emil Gustafsons förhållande till moderniteten och den evangelikala rörelsen.

John Kvarnero

John Kvarnero

John Kvarnero är utbildad jurist. Han har arbetat på tingsrätt och advokatbyrå samt under ett tiotal år drivit ett medelstort familjeföretag tillsammans med sin far. De senaste åren har han framförallt ägnat sig åt att läsa teologi och andra humanistiska ämnen. Han har tidigare publicerats i Aftonbladet, tidningen Dagen och tidskriften NOD.

John Ortberg

John Ortberg

John Ortberg är svenskättlingen som nått en stor läsekrets i Sverige genom ett tiotal böcker som Livet jag längtar efter, Kärleken jag längtar efter, Om du vill gå på vatten måste du ta dig ur båten och Alla är normala tills man lär känna dem. Han är pastor i Menlo Park Presbyterian Church i Menlo Park, Kalifornien.

Jonas Helgesson

Jonas Helgesson

Jonas Helgesson är född och uppvuxen i Göteborg. Idag bor han utanför Malmö tillsammans med sin fru Hanna och deras dotter. Han jobbar som föreläsare, ståuppare, skribent och författare. Fyrtio minuter. Så länge var Jonas Helgessons hjärna utan syre. Till slut började hans liv igen - ett liv som CP-skadad. Men Jonas beslutade sig tidigt för att inte bli en av Hjälpmedelscentralens stammisar. Han ville ju spela golf och ta körkort, och i all hemlighet drömde han om att göra det omöjliga: att tala inför publik. Sedan dess har Jonas turnérat i Sverige med sin egen stand up-föreställning Inte bara CP, haft en av huvudrollerna i musikalen Livet är en schlager, föreläst för många tusen personer och mycket, mycket mer. På Libris har Jonas böcker Grabben i kuvösen bredvidEtt CP-bra liv och Etiketter ska man sätta på julklappar – inte på människor. Jonas har mer än en gång offentligt tackat sin mamma Lena för vad hon betytt för honom. Hösten 2015 gavs hennes bok CP-barnet – Kampen. Sorgen. Glädjen ut på Libris.

Jonathan Sacks

Jonathan Sacks

Jonathan Sacks är en global religiös ledare, filosof och författare till mer än tjugofem böcker och en etisk röst i vår tid. Han är en uppskattad föreläsare över hela världen och är en ofta anlitad kommentator i brittisk tv och radio. Från 1991 till 2013 var han överrabbin för The United Hebrew Congregation i det brittiska samväldet.

Kari Rosvall

Kari Rosvall

Kari Rosvall föddes i Norge 1944, mitt under brinnande världskrig. Hon växte upp och levde i Sverige till 1997 då hon flyttade till Irland tillsammans med sin man Sven. Boken Barnet från ingenstans är Karis sanna berättelsen om hur hon föddes in i Hitlers avelsprogram men växte upp i Sverige utan att veta om sin mörka historia. En bok om identitet, eller bristen på identitet, och hur det påverkar en människa. Hennes medförfattare Naomi Linehan är journalist med dokumentärer som specialitet.

Kent Wisti

Kent Wisti

Kent Wisti är prästen och konstnären som gör storsuccé med sina satirteckningar, både på sociala medier och på kultursidorna i Dagens nyheter. Över 60 000 personer följer honom på Facebook och över 14 000 på twitter. Sommaren 2018 gjorde han också premiär som sommarpratare i P1 och är under hösten aktuell med boken De tillhöriga. Han är sedan våren 2017 stiftsadjunkt för mission i Lunds stift. Samma år fick han också utmärkelsen Årets förnyare i Svenska kyrkan. I motiveringen skriver juryn bland annat: "Han tar sig an kyrkans missionsuppdrag i vår tid och genom ny språkdräkt når han fram till många människor på för kyrkan nya arenor. Han lyckas förmedla evangeliet så att det skär igenom mediebruset och in i nya landskap och verkligheter".

Kim Phuc Phan Thi

Kim Phuc Phan Thi

Kim Phuc Phan Thi är föreläsare och författare, som idag reser runt hela världen och talar om vikten av fred, förlåtelse och försoning. Hon har genom åren fått en rad utmärkelser för sitt stora engagemang och är sedan många år också goodwillambassadör för Unesco. Hon bor tillsammans med sin man i Toronto och de har två vuxna söner.

Kristian Lundberg

Kristian Lundberg

Kristian Lundberg är författare och litteraturkritiker. Han har sedan debuten 1991 publicerat ett tjugotal böcker. Som poet och prosaist har han, framförallt under 2000-talet, utvecklat en tydlig kristen tematik som också kommit till uttryck i det offentliga samtalet, inte minst gällande en solidarisk människosyn.

Laila Dahl

Laila Dahl

Laila Dahl är par- och relationsterapeut, föreläsare och artist och driver sedan 15 år Terapistudion i Huddinge. Hon har gett ut ett flertal album och böckerna Vad heter din längtan? (2005) och Att gå sönder och bli hel igen – finns det läkning efter otroheten? (Pocketversionen; Det är nåt jag måste berätta – finns det läkning efter otroheten?) (2015) samt Dina känslor är inte i vägen (2020). Hon är också en ofta anlitad föreläsare. Hennes teman ligger inom personlig utveckling, relationer och som hon själv uttrycker det "livet på insidan". I Lailas artisteri utgör ett personligt språk i skrivande och utförande själva kärnan och hon ramar in föreläsningarna med låtar från sin egen repertoar.

Lars Björklund

Lars Björklund

Lars Björklund arbetar idag som kaplan på Sigtunastiftelsen, poet och författare samt som uppskattad föreläsare. Tidigare har han bland annat arbetat som sjukhuspräst i Uppsala och har lång erfarenhet som själavårdare. Han närmar sig i sina böcker, texter och föreläsningar sorgens brända mark med stor vaksamhet. Han har skrivit flera uppskattade själavårdsböcker, bland annat Modet att ingenting göra, Vägar i sorgen samt Hur ska jag orka?  

Lars H. Gustafsson

Lars H. Gustafsson

Lars H Gustafsson  är barnläkare, föreläsare och författare. Som yrkesverksam arbetade Lars bland annat vid Akademiska sjukhuset i Uppsala och med barnhälsovården i södra Lappland. 1990 pratade han om sina upplevelser av och tankar kring att vara förälder och läkare i SRP1:s  program Sommar. Under flera år var Lars H Gustafsson en del av ALMAS, världens största barnbokspris, jury. På Libris har Lars skrivit böckerna Skynda att älska (2001), Gå med dig (2009) och Det blå arkivet (2014).

LarsOlov Eriksson

LarsOlov Eriksson

LarsOlov Eriksson är docent i Gamla Testamentet och numera pensionär. Han har tidigare varit präst inom EFS/Svenska kyrkan och har undervisat på Johannelunds teologiska högskola i Uppsala. Han har skrivit flera böcker om bibeltolkning och kristen tro.

Lauren F. Winner

Lauren F. Winner

Lauren F. Winner är en mycket uppskattad författare. Hon är även präst i Episkopalkyrkan i USA och docent i Christian Spirituality vid Duke Divinitu School, där hon undervisar och forskar. Frånvarande närvaro blev utnämnd till årets bästa bok 2013 i kategorin andlighet av tidningen Christianity today.

Leif Carlsson

Leif Carlsson

Leif Carlsson har varit lektor i Religionsvetenskap vid Högskolan för Lärande och Kommunikation i Jönköping. Han är även pastor inom Equmeniakyrkan, en uppskattad föreläsare och författare till ett flertal böcker, bland annat till kommentaren på Uppenbarelseboken i NTB-serien.

Lena Helgesson

Lena Helgesson

Lena Helgesson bor i Billdal utanför Göteborg med sin make Lars. Lena har arbetat större delen av sitt yrkesverksamma liv som medicinsk sekreterare men är numera pensionär och författare. Lena är mamma till Grabben i kuvösen bredvid, ståupparen, författaren och skådespelaren Jonas Helgesson. Jonas har mer än en gång offentligt tackat sin mamma för vad hon betytt för honom. I boken CP-barnet: Kampen. Sorgen. Glädjen. berättar hon för första gången själv om kampen, våndorna och lyckan med att vara förälder till ett barn med stora behov. ”CP-barnet är en berättelse om kamp, sorg och glädje. Min sons cp-skada blev min värsta fiende. Att jag inte kunde acceptera den blev som att gå ut i krig mot en allt för stark motståndare. Striden både styrkte mig och knäckte mig. Den gav kraft men tog också kraft. Jag ville ge min son allt, all min kärlek ville jag ge honom. Jag ville ge mitt liv för honom. Vid ett psykologbesök kom jag plötsligt till insikt om vad min son kunde, vad han hade lärt sig, vilken utveckling som hade skett. Mina ögon öppnades. Jag fylldes av en stor tacksamhet. En tacksamhet som läkte mitt hjärta. Jag fick sluta fred med cp-skadan. Jag fick sluta fred med mig själv.”

Lennart Thörn

Lennart Thörn

Lennart Thörn har varit verksam som lärare i Nya testamentet på Örebro Missionsskola och som universitetsadjunkt i Nya testamentet vid Göteborgs universitet. Han har även varit pastor och föreståndare i Saronkyrkan, Göteborg.

Linda Palm

Linda Palm

Linda Palm är barnboksförfattare, föreläsare och utbildad pedagog. Hon har skrivit över 50 barnböcker och läromedel. År 2015 fick hon Hédi Frieds lärarpris för det pedagogiska arbete hon gör för ökad tolerans och demokratiska värderingar bland de yngre åldrarna. I höst är hon aktuell med barnboken Flisan vill göra allt, som är den andra boken i serien om Flisan. Tidigare har hon på Libris gett ut Flisan och orättvisan.

Liselotte J. Andersson

Liselotte J. Andersson

Liselotte J Andersson är författare, föreläsare och pastor inom samfundet Gemensam Framtid. Hösten 2013 gav hon på Libris ut boken Kärleken är vårt enda hem. Bland hennes tidigare böcker finns Alla paradis är stängda och Skatter dolda i mörkret.

Lois Rock

Lois Rock

Lois Rock är en enormt omtyckt författare med många års erfarenhet av berättelser ur Bibeln. Hennes böcker har blivit översatta till fler än 30 språk och sålts i över fyra miljoner exemplar.

M. I. McAllister

M. I. McAllister

M I McAllister har skrivit en rad barnböcker, främst bokslukarböcker, och är från början dans- och dramalärare. Hon är mycket förtjust i röda ekorrar och igelkottar sedan hon hade en hel koloni i sin förra prästgårdsträdgård. På Libris har hon utkommit med fem böcker i serien om ekorren Urchin.

Maggan Hägglund

Maggan Hägglund

Maggan Hägglund är frilansjournalist och har varit chefredaktör för tidningen Tara, där hon fortfarande skriver krönikor. 2012 utkom hennes och Doris Dahlins bok Drunkna inte i dina känslor, deras första bok på Libris. Boken blev en försäljningssuccé och kom att bli en av 2012 års mest sålda fackböcker i Sverige. Än idag säljs boken i stora volymer. Sedan dess har Maggan själv gett ut ytterligare tre böcker på Libris, krönikeboken Maggans lilla starksköra (2013), Njutningsparadoxen (2014) och Det kommer att gå över (2015). För boken Njutningsparadoxen tilldelades hon Svensk förening för Beroendemedicins pris MediaDiplomet och nominerades även till årets Frilanspris 2014. Hon föreläser regelbundet utifrån Drunkna inte i dina känslor och Njutningsparadoxen i olika sammanhang,

Magnus Malm

Magnus Malm

Magnus Malm arbetar med retreater och andlig vägledning för församlingsarbetare. Han har gett ut en bok om sekulariseringen Som om Gud inte fanns. På Libris har tidigare utkommit Viskningar från katakomberna och De mörka glasögonens tid. År 2006 mottog han C S Lewis-priset för sitt författarskap.

Malin Aronsson

Malin Aronsson

Malin Aronsson är journalist, uppskattad krönikör och programledare för intervjupodcasten Dagens människa. Kristungen är hennes debutbok.

Marcus Sönnerbrandt

Marcus Sönnerbrandt

Marcus Sönnerbrandt är pastor i Sionförsamlingen (Pingstkyrkan) i Linköping.

Margareta Melin

Margareta Melin

Margareta Melin föddes 1935 och är författare och poet. År 2009 fick hon H.M. Konungens medalj för ”betydelsefulla insatser som författare i andliga och existentiella ämnen”. På Libris har hon gett ut Kärleken en broDen inre källan Vara den jag är, Tro ditt hjärta om gott, Tiden kommer till oss, Förlåta – och bevara sitt hjärta och Vara i bön utan att be om något.

Maria (Mia) König

Maria (Mia) König

Mia König är teolog och programutvecklare. Aktiv i Söderhöjdskyrkan, Stockholm.

Maria Küchen

Maria Küchen

Maria Küchen är poet, prosaist, kulturskribent och föreläsare. Hon har gett ut ett tjugotal böcker i olika genrer och medverkar regelbundet i flera tidningar. På Libris har hon utkommit med boken Ett liv i din dag.

Maria Soukka

Maria Soukka

Maria Soukka är språklärare och lingvist. Under många år arbetade hon med bistånd i form av språkutveckling i Västafrika. Att finna en pärla är hennes debut.

Martin Luther King

Martin Luther King

Martin Luther King hade en dröm. Men han dog för hastigt för att hinna skriva boken om sitt liv. Hans självbiografi, utgiven på Libris, består av texter hämtade från brev, tal, predikningar, manuskript och böcker. Han skrev dem i jag-form – detta är hans liv presenterat från hans egen horisont. Han skildrar ett samhälles utveckling och berättar om sin samtids politiskt infl ytelserika: J F Kennedy, Malcolm X , Lyndon B Johnson, Mahatma Gandhi och Richard Nixon. Biografin är sammanställd av Clayborne Carson i samarbete med Martin Luther Kings fru, Coretta Scott King.

Mattias Stølen Due

Mattias Stølen Due

Mattias Stølen Due (född 1980) är psykolog och avdelningschef på Center for Familieudvikling i Köpenhamn. Han har via kurser, terapi och föredrag hjälpt många par att kunna kommunicera och trivas bättre i sitt förhållande. Mattias debuterar på svenska med sin bok Medan vi fortfarande älskar, där han vill ingjuta hopp i parrelationer. Det finns mycket att göra för att förbättra en relation menar Mattias. Beslutsamheten har stor betydelse, att man inte bara glider med in i negativa spiraler. Och att man orkar se och ta ansvar för sin del av problemen. Till vardags jobbar han bland annat med "par-check". Man kan säga att det är som en årlig besiktning av en relation. Par kommer till Mattias och han hjälper dem stämma av läget i relationen. Ungefär som besiktningsmännen på bilbesiktningen hjälper oss upptäcka fel/risker med vårt fordon.

Max Lucado

Max Lucado

Max Lucado är en av USA:s mest lästa kristna författare och skriver för både barn och vuxna. På svenska finns bland annat hans böcker För att du är du – En berättelse, Din närmaste granne och de två första sagorna om Parvello och Eli.

Mikael Tellbe

Mikael Tellbe

Mikael Tellbe är docent i Nya Testamentet, lektor i Nya testamentet på Örebro teologiska högskola/Akademi för ledarskap och teologi, pastor inom Evangeliska Frikyrkan (EFK) och författare. Han har medverkat i Libris guideserie till Nya testamentet med en introduktion till Uppenbarelseboken, Lammet och odjuret, en guide till Paulus brev och budskap, Med framtiden i ryggen, och en kommentar till Första Korinthierbrevet, Korsmärkt gemenskap. Han är också författare till Tillbaka till framtiden – vad vi påstår, tror och vet om tidens slut och Vad menar vi med att bibeln är Guds ord?.

Miranda Threlfall-Holmes

Miranda Threlfall-Holmes

Miranda Threlfall-Holmes är kyrkoherde i St Mary Magdalene, Belmont och St Laurence i engelska Pittington. Hon har studerat historia på Cambridge, teologi i Durham och har doktorerat i medeltida kloster-historia.

Mpho Tutu

Mpho Tutu

Mpho Tutu är dotter till ärkebiskop emeritus Desmond Tutu. Hon är präst i den anglikanska kyrkan och bosatt i Kapstaden. Hon leder arbetet vid The Desmond & Leah Tutu Legacy Foundation. Tidigare har hon bland annat arbetat med våldtäktsoffer i Grahamstown i Sydafrika och med sydafrikanska och namibiska flyktingar för The Phelps Stokes Fund i New York. 2014 utkom hennes och hennes fars, Desmond Tutu, bok Förlåtelse – den fyrfaldiga vägen till helande för oss och vår värld. Med anledning av det besökte de hösten 2014 Sverige. De var då bland annat gäster i Skavlan. På Libris förlag finns sedan tidigare Desmond och Mpho Tutus första gemensamma bok, Om godhet. Besök gärna författarnas hemsida: www.tutu.org.za

Nadia Bolz Weber

Nadia Bolz Weber

Nadia Bolz Weber är präst i den lutherska kyrkan i USA, före detta ståuppkomiker, nykter alkoholist och New York Times bestseller-författare. Hon är också grundare av den uppmärksammade församlingen ”House for all sinners and saints” i Denver, USA. Nadia Bolz Weber är en efterfrågad inspiratör, talare och föreläsare. Hon är känd för sina tankeväckande och nyskapande bibelutläggningar och annorlunda predikostil – hennes budskap har beskrivits som utmanande för såväl konservativa som liberala – men också för att hon är öppen med sina egna brister och vilda förflutna. Trasiga helgon är den första av hennes böcker som översätts till svenska.

Naomi Linehan

Naomi Linehan

Naomi Linehan är journalist och har bland annat arbetat på Irlands nationella radiostationer, tidskrifter och tidningar med dokumentärer.

Niklas Piensoho

Niklas Piensoho

Niklas Piensoho, född 1964, är pastor och församlingsföreståndare i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm, kaplan vid Sveriges Riksdag och författare. På Libris har också böckerna 39 frågor, För det första, Frid i själen och 100 dagar med Jesus utkommit.

Owe Wikström

Owe Wikström

Owe Wikström är professor i religionspsykologi, präst och psykoterapeut samt hedersdoktor vid Åbo Akademi. Han är en prisbelönt författare som på Libris tidigare har gett ut Det bländande mörkret. Dessutom är Owe Wikström en ofta anlitad föreläsare, regelbunden krönikör i dags- och veckopress samt var sommarvärd i Sommar i P1 år 2011.

Patricia Tudor-Sandahl

Patricia Tudor-Sandahl

Patricia Tudor-Sandahl föddes 1940 i Manchester i England. Hon är leg. psykolog, leg. Psykoterapeut och författare. Under sitt arbetsliv var Patricia verksam som bland annat universitetslektor i psykologi vid Socialhögskolan i Stockholm och chefspsykolog vid Institutet för tillämpad psykologi i Saltsjöbaden. Mellan 2004 och 2010 var hon retreatledare vid Berget i Rättvik och sedan år 2000 medverkar hon återkommande i Sveriges Radios program Tankar för dagen. På Libris har Patricia utkommit med bland annat Längtan visar vägen (2014), Din egen väg (2013) och Tusen skäl att vara tacksam (2011). I sin senaste bok, Längtan visar vägen, har Patricia samlat 365 korta texter om livet – en text för varje dag under året.

Patrik Hagman

Patrik Hagman

Patrik Hagman är docent i politisk teologi vid Åbo Akademi, Finland, och författare. Han har bland annat skrivit böckerna Efter folkkyrkan, Om kristet motstånd och Söndagsskola för vuxna.

Per Arne Dahl

Per Arne Dahl

Per Arne Dahl är biskop, krönikör och en av Norges mest lästa författare. Innan Per Arne blev biskop var han präst i Oslos domkyrkoförsamling och Norges Storting. Under många år var han krönikör i Aftenposten, en av Norges största tidningar, och numera skriver han krönikor för tidningen Vårt Land. Han har skrivit ett tiotal böcker, varav flera har kommit ut på svenska. På Libris har böckerna Varför har vi det inte bättre när vi har det så braNågot att hoppas på när det värsta har hänt och Den överraskande nåden utkommit.

Per-Erik Åström

Per-Erik Åström

Per-Erik Åström är fotograf och har under många år arbetat för Rädda Barnen. Han är uppväxt i Härnösand.

Peter Halldorf

Peter Halldorf

Peter Halldorf är pastor och författare, bosatt i Sturefors i Östergötland. Han är också redaktör för den ekumeniska tidskriften Pilgrim och ägnar en stor del av sin tid åt retreater och andlig vägledning på Nya Slottet, Bjärka-Säby. Den 16 juni 2015 tilldelades han ”för framstående insatser inom ekumeniken” H.M. Konungens medalj i 8:e storleken i högblått band och 1998 var han värd för Sveriges Radio P1:s program Sommar. Peter har skrivit många böcker. På Libris har bland annat utkommit Heligt år, Trons vittnen (tillsammans med Joel Halldorf), Drick djupt av anden och Med evig kärlek.

Peter Strang

Peter Strang

Peter Strang är cancerspecialist och professor i palliativ medicin vid Karolinska institutet samt överläkare vid Stockholms Sjukhems palliativa cancersektion. Han har föreläst mycket och skrivit flera läroböcker för vården, senast När döden utmanar livet – om existentiell kris och coping i palliativ vård, som utkom 2013, samt Livsglädjen och det djupa allvaret. Hösten 2013 medverkade han i SVT-serien Döden, döden, döden med Anna Lindman Barsk. Samma höst gav han på Libris ut boken Så länge vi lever – Hur insikten om livets korthet kan tydliggöra nuet och dess möjligheter.

Richard Foster

Richard Foster

Richard Foster är teolog och författare och har grundat Renovaré, en rörelse för andlig förnyelse. Flera av hans tidigare böcker har kommit ut på svenska. Senast kom boken Guds viskningar – Att lyssna genom meditativ bön ut på Libris.

Robert Eriksson

Robert Eriksson

Robert Eriksson (född 1978) är pastor och föreståndare i Betlehemskyrkan, Göteborg, musiker och författare till I stället för balans sök Gud (2012), Samma gamla nya jag (2014), Nu är allt vi har (2016) och nu senast Hungrigt hjärta (2018). Han är redaktör för antologin Söndag gudstjänst i en ny tid.

Rowan Williams

Rowan Williams

Rowan Williams är brittisk teolog och poet och ärkebiskop emeritus i Anglikanska kyrkan. Sedan januari 2013 är han föreståndare för Magdalene College i Cambridge, och en efterfrågad föreläsare och författare. På Libris har han gett ut böckerna Vara kristen (2015), Vara lärjunge (2017) och Vara människa (2019).

Royne Mercurio

Royne Mercurio

Royne Mercurio är bildintresserad trebarnspappa och till vardags kommunikatör i Svenska kyrkan i Linköpings domkyrkopastorat. Hans finurliga figurer i serien Herregud & Co har blivit en succé.

Runar Eldebo

Runar Eldebo

Runar Eldebo är författare, förkunnare och pastor i Värnamo Missionskyrka. Han har skrivit en rad böcker på Libris, bland annat Kristen i landet lagom, Salt, sorgeboken Den tid vi fick och senast Tillbaka till församlingen.

Sarah J. Dodd

Sarah J. Dodd

Sara J. Dodd är lärare. Det var när hon blev mamma som hon utvecklade sitt kreativa skrivande. Hon har tidigare skrivit godnattsagor och julberättelser.

Sarah Sjögren

Sarah Sjögren

Sarah Sjögren är utbildad grundskollärare i svenska och bild, men har främst jobbat inom förskolan. Hon har ett starkt engagemang för barns rättigheter. Lilla nej-boken är hennes debutbok.

Shane Claiborne

Shane Claiborne

Shane Claiborne är en av grundarna till The Simple Way, en kristen kommunitet som lever tillsammans med hemlösa i Kensington i ett av de fattigaste områdena i norra Philadelphia. Med inspiration från den tidiga kyrkan försöker de följa Jesus och leva ut Guds rike i stark kontrast till en värld präglad av materialism och militarism. På svenska har han även tillsamman med Jonathan Wilson-Hartgrove utgett Bli det du ber (Libris 2010).

Shauna Niequist

Shauna Niequist

Shauna Niequist är författare till flera storsäljande böcker, Var dag nog är den första på svenska. Hon är gift med den berömda musikern Aaron Niequist och är dotter till den kända pastorn Bill Hybels.

Soheila Fors

Soheila Fors

Soheila Fors har blivit känd för de tehus hon startat under 2010-talet som en oas för hotade kvinnor, som numera (2019) finns i Karlskoga, Jönköping, Sala, Hallstahammar, Uddevalla och Lidköping År 2012 blev hon framröstad till Årets bry-sig-om-are i Karlstad stift. Samma år valdes hon till Årets förebild av tidningen Dagen. 2013 blev hon en av flera som uppmärksammades av kungahuset för ”betydande insatser lokalt, regionalt eller nationellt”. 2014 utgavs hennes självbiografiska bok Kärleken blev mitt vapen, skriven tillsammans med journalisten Ingalill Bergensten.

Sören Perder

Sören Perder

Sören Perder är pastor inom Pingströrelsen.

Susanne Lj. Westergren

Susanne Lj. Westergren

Susanne Lj. Westergren är frilansande medicinjournalist och webbredaktör på Göteborgs universitet. Hon är aktuell på Libris förlag med boken Konsten att ta hand om ett dödsbo.

Susanne Tell

Susanne Tell

Susanne Tell är folkhälsovetare, författare och utbildad instruktör i YAM – Youth Aware of Mental health. Hon arbetar idag med utbildning och utvecklingsfrågor kring suicidprevention, gentemot psykiatrin och socialpsykiatrin. Hon är aktuell med boken Handbok för livskämpar på Libris förlag.

Thomas Ardenfors

Thomas Ardenfors

Thomas Ardenfors är till vardags kommunpolitiker i Sollentuna, men hans och hustrun Sussis livspassion är att försöka göra livet lite bättre för barn som behöver en extra familj. Han har utifrån sina och frun Sussis erfarenheter skrivit En extra plats i hjärtat. Den handlar om glädjen och utmaningen kring att vara ett familjehem, och om alla barn och föräldrar de mött sedan de började ta hand om andras barn för tjugo år sedan.

Thomas Kelly

Thomas Kelly

Thomas Kelly, (1893-1941) utbildades vid Haverford och Harvard fick rykte om sig att vara en stor begåvning. Han innehade två betydelsefulla tjänster redan som ung: bland tyska fångar år 1917-1918 och som pastor i en kväkarförsamling i Berlin 1924-1925.

Tobias Hägerland

Tobias Hägerland

Tobias Hägerland är docent i Nya testamentets exegetik och lektor vid Göteborgs universitet. Han är författare till ett flertal artiklar och böcker, framför allt inriktade på frågor som berör evangelierna och den historiske Jesus. Tobias är lekman i den katolska kyrkan.

Tom Wright

Tom Wright

Tom Wright föddes i Morpeth, Northumberland, i Storbritannien 1948 och är en av vår tids mest lästa teologer. Han är professor i Nya testamentet och den tidiga kristna kyrkan vid University of St Andrews i Skottland. Tidigare har Wright varit biskop i Durhams stift (2003–2010). På Libris har böckerna Helt enkelt kristenDen historiske JesusÄnnu bättre och Jesus helt enkelt utkommit.

Tomáš Halík

Tomáš Halík

Tomáš Halík arbetade som psykoterapeut under kommunistregimen i Tjeckoslovakien och var samtidigt i hemlighet prästvigd och aktiv i den underjordiska kyrkan. Efter regimens fall fungerade han som generalsekreterare för det tjeckiska katolska biskopsämbetet och var rådgivare till Vaclav Havel. Han är för närvarande professor i filosofi och sociologi vid Karlsuniversitetet i Prag. Hans böcker har översatts till flera språk och han har vunnit flera litterära priser, bland annat Templeton-priset 2014.

Tomas Sjödin

Tomas Sjödin

Tomas Sjödin föddes den 6 augusti 1959 och kommer ursprungligen från Kramfors i Västernorrland. Idag bor han i Säve utanför Göteborg tillsammans med sin fru Lotta. Som författare, pastor, föreläsare och krönikör har han kommit att bli ett populärt och uppskattat namn. Ett tydligt exempel på detta är att han har sommarpratat i Sveriges Radios P1 2004 och 2006. Dessutom har radiolyssnarna röstat fram honom som vinterpratare inte mindre än tre gånger (2011, 2013 och 2014). I Tomas böcker, föredrag och krönikor är kärlek, tid och tro återkommande ämnen. I hans senaste bok, Det är mycket man inte måste, syns till exempel tillvarons alla onödiga krav, men också kärleken som kan förvandla måsten till längtan. Där finns också tron som letar sig in i livets alla vrår och hör ihop med allt det där andra. 2013 utkom Det händer när du vilar, en bok om vilan som blivit en bästsäljare. 2013 var Tomas Sjödin även en av de personer som porträtterades i Anja Kontors intervjuprogram När livet vänder i SVT och senare samma år gästade han Petra Mede i SVT:s stora julaftonssändning. Den 16 juni 2015 tilldelades han ”för förtjänstfulla insatser som kommunikatör i existentiella ämnen” H.M. Konungens medalj i 8:e storleken i högblått band.

Tommy Hellsten

Tommy Hellsten

Tommy Hellsten är finlandssvensk terapeut, teolog och författare till flera böcker, bland dem Flodhästen i vardagsrummet och Ju mindre du gör desto mer får du gjort. På Libris har han utkommit med Du är mer än du anar, När allt faller på plats och Jag är inte längre rädd.

Tommy Wasserman

Tommy Wasserman

Tommy Wasserman är lektor i Nya testamentet på Örebro teologiska högskola/Akademi för ledarskap. Hans doktorsavhandling vid Lunds universitet handlade om textkritik grekiska handskrifter i Judasbrevet.

Ulrica Stigberg

Ulrica Stigberg

Ulrica Stigberg är författare och präst i Fryshuset i Stockholm. Mitt ibland oss är hennes sjätte bok, hon har tidigare bland annat gett ut Visuell drog: om barn, unga och nätporr tillsammans med Maria Ahlin, Om barn och livets frågor samt Någon att lita på: 88 texter för livsresan. Ulrica Stigberg är även en flitigt anlitad föreläsare inom olika sammanhang kring ämnen som rör pornografi.

Vibeke Olsson

Vibeke Olsson

Vibeke Olsson föddes 1958 i Stockholm och är idag bosatt i Edsbyn. Hon är författare och arbetade tidigare som baptistpastor. Som 17-åring debuterade Vibeke med ungdomsromanen Ulrike och kriget. Sedan dess har hon skrivit en lång rad romaner, många av dem i historiska miljöer. Mest kända är kanske Krigarens sköld och Molnfri bombnatt. På Libris förlag har Vibeke gett ut sex böcker i serien om sågverksarbetaren Bricken. För Sågverksungen fick hon Wallinpriset våren 2010, och under år 2013 fick hon ta emot den kungliga medaljen Litteris et Artibus, Birger Norman-priset och Sällskapet De Nios Vinterpris för sitt författarskap. År 2016 tilldelades hon Lars Ahlin-priset samt Ivar Lo-priset.  

Wilfrid Stinissen

Wilfrid Stinissen

Wilfrid Stinissen föddes i Belgien och var sedan 1967 bosatt i Sverige. Han var fil dr, katolsk präst, karmelitbroder och författare till ett tjugotal böcker på Libris. Hans böcker har också översatts till en rad andra språk. Bland Stinissens böcker märks bland annat andaktsboken I dag är Guds dagLängre in i bönens landDet nya vinet och Jag dör inte, jag träder in i livet. Wilfrid Stinissen avled i december 2013.

William Paul Young

William Paul Young

William Paul Young, född i Kanada och uppväxt i en missionärsfamilj på Nya Guinea debuterade med romanen Ödehuset som han skrev för sina sex vuxna barn. Boken som till en början refuserades av alla de stora förlagen har blivit en bästsäljare med 25 miljoner exemplar sålda. Evas dotter är hans senaste roman som hamnade som nummer fyra på New York Times bästsäljarlista redan samma vecka som den släpptes.

Ylva Eggehorn

Ylva Eggehorn

Ylva Eggehorn föddes 1950 i Stockholm. Hon är författare och poet och har skrivit många psalmer som finns i den svenska psalmboken, bland annat Var inte rädd och Kärlekens tid. Hon har även varit stilistisk expert i Bibelkommissionen. Under sin tid som journalist och krönikör skrev Ylva för bland annat Dagen och Expressen. Hennes texter har tonsatts av bland annat Georg Riedel. För sitt skrivande har Ylva tilldelats flera priser. Bland annat har hon fått Svenska Akademiens Doblougska priset (2015) och utsetts till Årets Strängnässtiftare 2013. På Libris har Ylva bland annat utkommit med böckerna Mannen som aldrig byggde en veranda, En helt annan sång, Kryddad olja och En vän från himlen, skriven på uppdrag av förra ärkebiskopen, Anders Wejryd, och är en återberättelse av Bibeln på ett nytt och annorlunda sätt för barn.

Läs våra pressmeddelanden

  • Anna Pella Folke Bernadotte Stiftelses stipendiat 2020

    4 månader siden
    Anna Pella har utsetts till Folke Bernadotte Stiftelses stipendiat 2020 Genom arbetet som författare och journalist och med egen erfarenhet har Anna skaffat sig bred och djup kunskap om barn med funktionsnedsättning och deras familjers livsvillkor. Hon har ett särskilt intresse för barns rätt att uttrycka sina tankar och känslor, vilket är extra viktigt för …

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Följ oss

Betala med

KlarnaMastercard VISA