Varukorg

Författarevent

MAJ 2022


FÖRFATTARKVÄLL med Tomas Sjödin och Per Arne Dahl

Söndag 1 maj kl 18.00–20.15 i Pingstkyrkan, Falköping
Måndag 2 maj kl 18.30–20.45 i Amhults kyrka, Torslanda
Tisdag 3 maj kl 18.30–20.45 i Karlstads domkyrka

Välkommen till en kväll där Tomas Sjödin berättar om hur tystnaden kan öppna dörrar till nya vidder och världar. Och Per Arne Dahl berättar om hur sårbarheten, mot alla odds, kan ge ny styrka och vara till hjälp i livets uppförsbackar. Kvällen inramas med musik och består av två kortare föredrag, mingel, bokbord och ett gemensamt avslutande samtal mellan dem.

Tomas Sjödin är pastor, föreläsare och författare till ett stort antal uppskattade böcker, nu senast Ljudet av tystnad. Per Arne Dahl är präst, tidigare biskop och en av Norges mest lästa kristna författare. Sårbarhetens kraft är hans senaste bok som är översatt till svenska.

Fri entré. Välkomna!

Arrangörer: MJ Bok & Media och Libris i samarbete med Pingstkyrkan Falköping, Svenska Kyrkan Torslanda-Björlanda, Karlstad Ekumeniska råd, Sensus och Bilda

 


 

FÖRELÄSNING ”Den hälsosamma gemenskapen” med Peter Strang
Tisdag 10 maj kl 18, Willandersalen USÖ, Örebro

Välkommen till en föreläsning med Peter Strang, föreläsare, onkolog och professor i palliativ medicin. Peter föreläser om den hälsosamma gemenskapen när man är cancersjuk.

Läs mer här >

Arrangör: Patientföreningen Livsgnistan


 

FÖRELÄSNING ”Att känna mening i livet – trots svår sjukdom” med Peter Strang
Onsdag 11 maj kl 17–19, Willandersalen USÖ, Örebro

Cancerrådet för Region Örebro län välkomnar allmänheten och personal till en kvällsföreläsning med anledning av Regionalt Cancercentrums tema för år 2022, palliativ vård  och det nya vårdprogrammet. Professor Peter Strang deltar med föreläsningen ”Att känna mening i livet – trots svår sjukdom”, som knyter an till hans bok Så länge vi lever.

Kontakt: Emma Ohlsson-Nevo, emma.ohlsson-nevo@regionorebrolan.se

Se inbjudan med program här >

Arrangör: Region Örebro län


 

VÅRMÖTE ”Från oväntat håll”, inspirerande undervisning och många givande, efterlängtade samtal
Torsdag 19 maj kl 17 – fredag 20 maj kl 17, Åh Stiftsgård, Ljungskile

Ibland kan det riktigt viktiga komma från ett oväntat håll. Kanske genom upptäckten av skörheten inom oss eller av en tillit, som överraskar och bär oss genom livet. Eller när tystnaden försiktigt öppnar dörrar till nya världar och vidder. För att inte tala om sången och musiken som dörröppnare. Den röda tråden är den gudslängtan som vi ofta möter från både väntade och oväntade håll.

Under många år har Åh Stiftsgård arrangerat uppskattade Vintermöten. Årets Vintermöte kunde tyvärr inte genomföras på grund av pandemin, men istället lyckades vi flytta det (inkl de medverkande) och förvandla det till ett Vårmöte! Så roligt! Det här dygnet är ett tillfälle för dig som är ung, mitt i livet eller äldre – en ekumenisk mötesplats över generationsgränserna! Kursboken (som ingår i deltagaravgiften) är Britta Hermanssons senaste bok Gud gömmer sig bakom en björk.

Välkommen till ett Vårmöte laddat med inspirerande undervisning och många givande, efterlängtade samtal. Allt kryddat med allvar, humor och värme.

Medverkande är: Britta Hermansson, pastor och författare, Tomas Sjödin, pastor och författare, Joel Halldorf, teolog, författare och krönikör bl a i Expressen, Michael Jeff Johnson, sångare, musiker och författare och Louise Sjölund, ny stiftsgårdspräst på Åh.

Se hela inbjudan med information om anmälan och utförligt program här >

Arrangör: Åh Stiftsgård och MJ Bok & Media i samarbete med Göteborgs stift, Sensus, Västra Götalandsregionen och Libris förlag

Läs våra pressmeddelanden

  • Vibeke Olsson får Moa-priset 2021

    4 månader siden
    Grattis Vibeke till ytterligare ett arbetar-författarpris! ”Moa-priset 2021 tilldelas Vibeke Olsson för hennes folkhistoriska författarskap. Efter den tidiga debuten 1975 med ”Ulrike och kriget” följde romanerna om Romarrikets förföljelse av de första kristna med slavinnan Sabina i fokus. Människovärdet är grundläggande för Vibeke Olsson i hennes drygt trettio romaner, liksom tron på att enighet är …

price format

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Följ oss

Betala med

KlarnaMastercard VISA