Varukorg

Författarevent

APRIL 2020Onsdag 8 april kl 14.00-15.15, på webben (via läroplattformen Zoom)

WEBBINARIUM med Anna Pella, Operation dödsviktigt
Nationellt kompetenscentrum anhöriga gör en serie webbinarium ”Leva livet medan det pågår” kring frågor som rör livet och döden. Det första webbinariet i serien har titeln Operation dödsviktigt. Hur påverkas en familj av att ett barn föds med oviss framtid? Hur pratar man med syskonen om att deras syster eller bror troligen inte kommer att bli vuxen?
Anna Pella är mamma till tre döttrar varav den äldsta föddes med svår flerfunktionsnedsättning och oviss prognos. Anna är till vardags journalist och författare och har nyligen kommit ut med barnboken Operation dödsviktigt som handlar om vuxnas svårigheter att prata om döden med barn.
Anmälan är öppen för alla och helt kostnadsfri.
Läs mer och anmäl dig här > anhoriga.se

Tisdag 28 april kl 13.30–17, Örkelljunga församlingshem
INSPIRATIONSDAG med Tomas Sjödin, Den som hittar sin plats tar ingen annans
Tänk om själva poängen med att vara människa är att hitta sin plats. Och tänk om detta också mer och mer skulle prägla våra församlingar. Hur hittar var och en sin plats där, snarare än: Hur ska vi hitta ideella medarbetare till vår verksamhet? Vad skulle hända om vi vågade det paradigmskiftet?
Den här eftermiddagen får du följa med Tomas Sjödin på en resa som både kan hjälpa dig att upptäcka ditt eget livs ”ja”. Och få mod att gå fast du inte vågar! Men han ger oss också glimtar från den resa som hans församling – Smyrnakyrkan i Göteborg – har gjort, och delar med sig av nycklar till att upptäcka människors gåvor för att det ideella engagemanget i församlingen ska kunna växa och blomma.
Tomas Sjödin är pastor, föreläsare och författar. Han har skrivit ett tiotal böcker och varit sommar- och vinterpratare i P1 vid ett flertal tillfällen.
Anmälan senast 14 april (bindande). Kurskostnad 100 kr.
Läs mer och anmäl dig här > www.sensus.se

Tisdag 28 april kl 18.30–20.45, Örkelljunga kyrka
FÖRFATTARKVÄLL med Tomas Sjödin, Lita på att det ljusnar
Utifrån sin nya bok berättar Tomas Sjödin denna kväll om sökandet efter ett bärande språk för tillvarons motsägelser. Som en röd tråd genom kvällen löper tron på att det kan växa en ljus framtid ur tunga år.
Tomas Sjödin är pastor, föreläsare och författar. Han har skrivit ett tiotal böcker och varit sommar- och vinterpratare i P1 vid ett flertal tillfällen.
Se inbjudan här > Tomas Sjödin_Lita på att det ljusnar_200428

Läs våra pressmeddelanden

  • Anna Pella har utsetts till Folke Bernadotte Stiftelses stipendiat år 2020

    3 dagar siden
    Genom arbetet som författare och journalist och med egen erfarenhet har Anna skaffat sig bred och djup kunskap om barn med funktionsnedsättning och deras familjers livsvillkor. Hon har ett särskilt intresse för barns rätt att uttrycka sina tankar och känslor, vilket är extra viktigt för barn i utsatta situationer. Stiftelsen anser att detta angelägna område …

Följ oss

Betala med

Klarna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev