NOVEMBER 2022


Novembermöte ”Jag har slagit upp mitt tält i hoppets land”
Fredag 18 – lördag 19 november, Gullbrannagården, Halmstad

Tillhör du dem som har svårt för att hitta in i Bibelns värld? Eller så får du kanske inte någon ordning på din bibelläsning? Eller är du så van vid alla orden att de bara slinker förbi dig? Den röda tråden det här dygnet är Bibeln – med extra focus på The Message, Eugene Petersons nyskapande landningsbana för Bibelns budskap in i vår vardag. Välkommen till ett Novembermöte präglat av gudslängtan, hopp, eftertanke och vägledning. Lite som att dra upp dragkedjan och titta ut genom öppningen till ett tält man slog upp i mörker. Och upptäcka ett liv i rymd och frihet!

Medverkande är: Tomas Sjödin, pastor och författare, Åsa Molin, lärare och författare, Fredrik Lignell, pastor och författare, Bengt Johansson, musiker och låtskrivare och Gita Andersson, präst och författare.

Kurs- & matkostnad: 1.550 kr (inkl kursboken). Kursboken – som ingår i deltagaravgiften – är Tomas Sjödins nya bok Jag har slagit upp mitt tält i hoppets land – dag för dag med The Message, som utkommer i oktober. Se hela programmet här >

Info & anmälan till: Gullbrannagården, 305 96 Eldsberga, tel 035-241 21 00, e-post: info@gullbrannagarden.se

Arr: Gullbrannagården och MJ Bok & Media i samarbete med Bilda och Libris förlag


Temakväll ”Trygghet och rädsla – drivkrafter i våra relationer” med Ulrika Ernvik
Onsdag 23 november 18.30–20.30 i Amhults kyrka, Torslanda.

När vi känner trygghet söker vi oss till varandra, hjälps åt och utvecklas tillsammans. Förundras och förtröstar. Då rädslan drabbar, drar vi oss undan, attackerar och bygger murar mellan varandra. Förfäras och förtvivlar. Upplevelsen av världen som trygg eller farlig påverkar våra relationer och vårt vardagsliv.

Välkomna till en inspirerande temakväll, ni som vill fördjupa relationen till er partner, era barn eller till andra i er närhet. Ulrika Ernvik är socionom och legitimerad psykoterapeut med inriktning på familjeterapi. Hon är författare till flera böcker, den senaste med titeln Dig vill jag älska – om modet och gåvan att leva i nära relationer. Ulrika har arbetat många år inom socialtjänsten, inom primärvården, och på ett internationellt terapicenter i Asien. Hon handleder inom socialtjänsten, och föreläser om relationer och neurobiologi på ett sätt som är enkelt att förstå och som ger lust till nya förhållningssätt i mötet med andra.

Caféet är öppet från 17.30 och i pausen bjuds det på frukt, godis och bokbord. Mer information: Margot Holmgren, 031-731 90 26.
Läs hela inbjudan här >

Arrangör: Svenska kyrkan Torslanda-Björlanda församling i samarbete med MJ Bok & Media, Sensus och Göteborgs stad

 

JANUARI 2023


Vintermöte 2023 ”Jag har slagit upp mitt tält i hoppets land”
Fredag 27 januari kl 17.00 – lördag 28 januari kl 17.00, Åh Stiftsgård

Tillhör du dem som har svårt för att hitta in i Bibelns värld? Eller så får du kanske inte någon ordning på din bibelläsning? Eller är du så van vid alla orden att de bara slinker förbi dig? Den röda tråden det här dygnet är Bibeln – med extra fokus på The Message, Eugene Petersons nyskapande landningsbana för Bibelns budskap in i vår vardag.

Medverkande: Tomas Sjödin, pastor och författare, Charlotte Rørth, journalist och författare, Mikael Tellbe, teolog och författare, Britta Hermansson, pastor och författare, Robert Eriksson, musiker, pastor och författare och Louise Sjölund, stiftsgårdspräst på Åh Stiftsgård.

Välkommen till ett Vintermöte präglat av gudslängtan, hopp, eftertanke och vägledning. Lite som att dra upp dragkedjan och titta ut genom öppningen till ett tält man slog upp i mörker. Och upptäcka ett liv i rymd och frihet! Deltagarantalet är begränsat, så först till kvarn …

Se inbjudan och hela programmet här >

Kurs- och matkostnad är 1 550 kr (inkl Tomas Sjödins nyutkomna bok). Önskas boende finns det på stiftsgården, mer information på ahstiftsgard.se/vintermote.
Anmälan från 1 oktober via formuläret på ahstiftsgard.se/vintermote eller på tel 0522-250 56. Övrig information Mats Johansson, tel 0709-429 836.

Arrangör: Åh Stiftsgård, MJ Bok & Media och Libris förlag i samarbete med Göteborgs stift, Dagen och Sensus i Västra Götalandsregionen