Jonas Helgesson

Jonas Helgesson är född och uppvuxen i Göteborg. Idag bor han utanför Malmö tillsammans med sin fru Hanna och deras dotter. Han jobbar som föreläsare, ståuppare, skribent och författare.

Fyrtio minuter. Så länge var Jonas Helgessons hjärna utan syre. Till slut började hans liv igen – ett liv som CP-skadad. Men Jonas beslutade sig tidigt för att inte bli en av Hjälpmedelscentralens stammisar. Han ville ju spela golf och ta körkort, och i all hemlighet drömde han om att göra det omöjliga: att tala inför publik.

Sedan dess har Jonas turnérat i Sverige med sin egen stand up-föreställning Inte bara CP, haft en av huvudrollerna i musikalen Livet är en schlager, föreläst för många tusen personer och mycket, mycket mer.

På Libris har Jonas böcker Grabben i kuvösen bredvidEtt CP-bra liv och Etiketter ska man sätta på julklappar – inte på människor.

Jonas har mer än en gång offentligt tackat sin mamma Lena för vad hon betytt för honom. Hösten 2015 gavs hennes bok CP-barnet – Kampen. Sorgen. Glädjen ut på Libris.