Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vintermöte på Åh Stiftsgård 2024

26 januari,17:00 - 27 januari,17:00

GÄSTFRIHETENS KRAFT

Vi behöver nog alla öva oss på att ge plats för en extra när vi dukar våra bord. Har vi kanske rent av glömt bort att vi alla, djupast sett, är flyktingar i världen – gäster beroende av andra människors godhet. Och ytterst, beroende av den Gud som i outtröttlig generositet bär genom både mörker och ljus.

Välkommen till ett Vintermöte laddat med fängslande livsberättelser, inspirerande undervisning, musik och inte minst, många goda samtal. Allt kryddat med både humor, allvar och värme. Och gästfrihet såklart!

Medverkande är: PER ARNE DAHL, tidigare biskop och en av Norges mest lästa kristna författare, BRITTA HERMANSSON, pastor och författare, TOMAS SJÖDIN, pastor och författare, JONAS HELGESSON, föreläsare, ståuppare och författare, TERESE FREDENWALL, låtskrivare och artist och LOUISE SJÖLUND, stiftsgårdspräst.

Under tjugo år har Åh Stiftsgård arrangerat uppskattade Vintermöten. Det är ett tillfälle för dig som är ung, mitt i livet eller äldre – helt enkelt en mötesplats över generationsgränserna! Kursboken (som ingår i deltagaravgiften) är Per Arne Dahls nya bok Gästfrihetens kraft, som utkommer i januari. Programmet för dygnet finns på nästa sida. Det finns även på: www.ahstiftsgard.se & www.libris.se Deltagarantalet är begränsat, så först till kvarn..

Kurs- & matkostnad: 1.650 kr (inkl Per Arne Dahls nyutkomna bok)

Logi: Önskas boende så finns det på stiftsgården från 450–650 kr/pers i dubbelrum. Mer info på ahstiftsgard.se/vintermote. Kom gärna på torsdag och/eller stanna till söndag! Åh erbjuder 30% rabatt på andra och tredje natten.

Anmälan: via www.ahstiftsgard.se kontakt: info@ahstiftsgard.se eller tel 0522-250 56

Övrig info: Mats Johansson, tel 0709-429 836

Program och mer information finns att ladda ner i en pdf-fil här »

Program

FREDAG 26 JANUARI

Från kl 15 Registrering, inkvartering & kaffe

17.00 GÄSTFRIHETENS KRAFT • Per Arne Dahl
Vi behöver nog alla öva oss på att ge plats för en extra när vi dukar våra bord. Har vi kanske rent av glömt bort att vi alla, djupast sett, är flyktingar i världen – gäster beroende av andra människors godhet. Britta Hermansson samtalar med Per Arne Dahl om gästfrihet som världens hopp.

18.15 Kvällsmat

19.30 ”VACKRAST FÖR VARANN” • Terese Fredenwall
En avskalad konsert på temat gästfrihet, med sånger på svenska och engelska. Terese blandar sina egna låtar med älskade sånger och psalmer, som vi får sjunga tillsammans. Vid konserten medverkar även Daniel Petrén, musiker på Åh.

21.00 Kvällsfika

LÖRDAG 27 JANUARI

7–8.45 Frukost

7.30 Morgonbön i kyrkan – Louise Sjölund & Daniel Petrén

9.00 BARA GENOM ATT DELA MÖRKRET KAN VI NÅ VARANDRA • Tomas Sjödin
Om att hitta ett språk för det komplexa i tillvaron och hur vi kan bli varandra till hjälp i svårnavigerad terräng.

10.15 Reflektionsstund – tystnad, tankar, toner eller samtal utifrån temat ”Gästfrihetens kraft”

10.15–11 Fika

11.15 MÅSTE MAN VAR FRISK FÖR ATT MÅ BRA? • Jonas Helgesson
En injektion av värme och humor som ger tro på både livet och framtiden.

12.30 Middag

14.00 LÄNGTAN EFTER STÖRRE RYMD OCH FRIHET
Ett samtal mellan de medverkande med utgångspunkt från den nyutkomna biografin Pastor av Eugene Peterson. Det är berättelsen om mannen som under trettio års tid skapade The Message – ”bibelöversättningen” som är en unik landningsbana för Bibelns budskap in i vår tid. Britta Hermansson leder samtalet om vår längtan efter en större rymd och frihet.

16.15 ”HÄR ÄR RYMLIG PLATS, HÄR ÄR GUDS BORD”
– en mässa i lovsångston
Louise Sjölund, Terese Fredenwall & Daniel Petrén

Detaljer

Start:
26 januari,17:00
Slutar:
27 januari,17:00
Evenemang Kategori:

Plats

Åh Stiftsgård
Åh stiftsgård
Ljungskile, Å 252 459 94 Sverige
+ Google Map