Varukorg

Har du skrivit ett manus?

Vår utgivning är bred och omfattar bland annat populär- och fackteologi, andaktsböcker och bibelhandböcker, skönlitteratur, biografier, livsberättelser och populärpsykologi.

Bekanta dig med aktuella böcker här på webbplatsen för att se om ditt manus kan passa hos oss. Vår utgivning av bilderböcker och kapitelböcker för barn är mycket begränsad. Vi tar inte emot lyrikmanus.

Om du har skrivit ett manus som du tror kan passa vår utgivning är du välkommen att skicka en papperskopia till oss under följande adress:

”Manus”
Libris förlag
Kungsholmstorg 5
112 21 Stockholm

Vi har inte möjlighet att ta emot manus via e-post, på diskett eller i annan digital form, inte heller handskrivna texter. Av praktiska skäl är vi tacksamma om sidorna är numrerade, har enkelsidigt tryck och är samlade i en vanlig plastmapp eller liknande, inte i pärm. Bifoga en presentation av dig själv och din bokidé tillsammans med manuskriptet. Glöm inte att ange din adress – gärna även din e-postadress.

Vi får in många manus för bedömning, så vi måste prioritera hårt bland de manus vi kan satsa på. Om vi är intresserade att gå vidare med ditt manus, så återkopplar vi till dig.

Vi returnerar inte insända manuskript – skicka därför inga originaltexter eller originalillustrationer till oss.

Tips och idéer är välkomna! Hör av dig till:

Lennarth Hambre
Tel 070-572 81 00
E-post lennarth.hambre@libris.se

Peter Eriksson
Tel 070-8920208
E-post peter.eriksson@libris.se

Läs våra pressmeddelanden

  • Anna Pella Folke Bernadotte Stiftelses stipendiat 2020

    6 månader siden
    Anna Pella har utsetts till Folke Bernadotte Stiftelses stipendiat 2020 Genom arbetet som författare och journalist och med egen erfarenhet har Anna skaffat sig bred och djup kunskap om barn med funktionsnedsättning och deras familjers livsvillkor. Hon har ett särskilt intresse för barns rätt att uttrycka sina tankar och känslor, vilket är extra viktigt för …

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Följ oss

Betala med

KlarnaMastercard VISA